Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

007: No Time to Die skjuts upp till oktober

Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.

Som vi redan har skrivit om flera gånger har biopremiären av Daniel Craigs sista film som 007, No Time to Die, skjutits upp på grund av coronapandemin.

Ana de Armas är Bond-brud i den 25:e 007-filmen.

I dag har MGM/Universal meddelat att Bond-premiären flyttas från 2 april till 8 oktober 2021.

Corona-krisen har lett till stängda biografer, uppskjutna premiärer och nedlagda film- och serieproduktioner. Och ett magert utbud av filmer på bio.

Så länge smittan växer i samhället kommer de amerikanska och europeiska biograferna huvudsakligen att hålla stängt – och därför väntar Hollywood med internationella premiärer för storfilmer.

Annons

Bond-filmen, med Daniel Craig i rollen som den världsberömda agenten, var ursprungligen tänkt att ha premiär 2 april 2020. No Time to Die blev dock det första ”offret” för coronaviruset och sköts upp till 12 november. Detta är alltså den tredje gången som premiären flyttas.

När får vi se 007 på vita duken igen? (Foto: MGM/Universal)

Nu får vi (ser det ut som) ha tålamod fram till oktober (!) innan vi får höra den ikoniska kommentaren ”Shaken, not stirred” – allt beror dock på hur pandemin utvecklas.

Biobranschen är så hårt drabbad att vissa nu ifrågasätter om Covid-19 kommer att ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra, biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin och den efterföljande lockdown har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Huruvida corona blir nådastöten för biograferna återstår att se, men med filmföretag som trycker på att krympa det exklusiva ”biofönstret” och beslut att släppa sina storfilmer direkt på sina egna strömningstjänster (som Disney+ och Paramount+), kommer biokedjorna att få det tufft.

Annons

Vi får bara hoppas att slogan från slutet av eftertexterna i så många Bond-filmer stämmer: ”James Bond Will Return!”

forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.