Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kevin Costner är ute – men Rip stannar kvar i Yellowstone-uppföljaren

Uppföljningsserien till Yellowstone börjar ta form.

Av / 2024-06-12 - 19:10
Kevin Costner är ute – men Rip stannar kvar i Yellowstone-uppföljaren

Som vi har skrivit om i otaliga artiklar under det senaste året har det varit fullt krig i Yellowstone-lägret under en längre tid – och det har redan beslutats att seriens största stjärna, Kevin Costner, lämnar serien och att serien kommer att läggas ner efter säsong 5.

I maj meddelade produktionsbolaget Paramount att inspelningen av den (kraftigt försenade) sista säsongen faktiskt har påbörjats.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Westernserien Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den inflytelserika familjen Duttons boskapsdynasti och alla dess intriger, konflikter och uppenbara, oförställda maktbegär.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Familjefadern är John Dutton, suveränt porträtterad av Costner.

Under knappt fem säsonger har vi fått följa kampen för att bevara gården, boskapsdriften och familjens traditionella livsstil – med alla tänkbara medel.

Rip Wheeler (Cole Hauser), Kayce Dutton (Luke Grimes) och John Dutton (Kevin Costner), ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Seriens skapare är Taylor Sheridan, som efter megasuccén med Yellowstone har blivit en av de mäktigaste serieproducenterna i Hollywood.

Hösten 2022 släpptes del I av Yellowstone, säsong 5 – och allt var (till synes) frid och fröjd i Montana – med ett förväntat premiärdatum för del II av säsongen i februari -23.

Men sedan började det läcka ut uppgifter om en konflikt där de två stora egona, seriens skapare Taylor Sheridan och huvudrollsinnehavaren Kevin Costner, drabbade samman.

 

Sedan dess har konflikten bara eskalerat, och Costner lämnade officiellt serien i april 2023, vilket kulminerade i maj förra året när det beslutades att Yellowstone skulle läggas ner!

Efter att Costner sagt upp sig/avskedats (beroende på vilken version man tror på) var Paramount snabba med att utannonsera en ny Yellowstone (uppföljare) serie: 2024.

I april förra året bekräftade produktionsbolaget att karaktärsskådespelaren Matthew McConaughey hade skrivit på för den kommande serien, i huvudrollen (förmodligen som en Dutton).

Den nya spin-off-serien 2024 kommer att vara en fortsättning på Yellowstone-universumet, inte en prequel-berättelse (som 1883 och 1923).

Och på tal om de många spin-off-serierna, enligt Costner (i en intervju med GQ nyligen), är det just Sheridans fokus på dem, och inte huvudserien, som var den ursprungliga anledningen till förseningen av Yellowstone, säsong 5, del II:

Other shows became more important […] The scripts never came. And so then at one point they said to me that we don’t have an ending or anything. I said, ”Well, if you want to kill me, if you want to do something like that, I have a week before I start. I’ll do what you want to do”.

Läs också Vill tillbaka i sadeln! Nu ångrar Costner sig, och har en stor önskan att fortsätta i Yellowstone-rollen som John Dutton.

I en intervju med The Hollywood Reporter bekräftade CBSViacoms VD Chris McCarthy att företaget hade skrivit kontrakt med McConaughey för Yellowstone-universumet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Konflikten mellan Costner och Sheridan sägs dock ha pågått så länge och blivit så hetsig att Sheridan sägs ha skrivit ut hans karaktär ur serien. Tyvärr verkar det nu som om så mycket tid har gått att även McConaugheys entré i Montana hänger på en skör tråd.

Cole Hauser (vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

Men med eller utan McConaughey kommer det att bli en uppföljare till Yellowstone (dock inte i år) – och nu är det bekräftat att flera nyckelkaraktärer från Yellowstone kommer att göra oss sällskap på hästryggen.

John Duttons hantlangare och svärson Rip Wheeler (Cole Hauser), hans eldiga och oregerliga dotter Beth Dutton (Kelly Reilly) och sonen Kacey Dutton (Luke Grimes) har alla enligt uppgift gått med på att fortsätta i sina ikoniska roller.

Läs också Tumskruvarna dras åt I den tredje omgången står fixaren Mike McLusky inför sina största utmaningar i den infernaliska fängelsestaden – och levererar sjuhelvetes säsong.

Del II av Yellowstone, säsong 5 är planerad att ha premiär den 10 november i år. Vi förväntar oss inte att inspelningen av 2024 (eller vad den nu kommer att heta) kommer att börja förrän tidigast vid nyår.

Hur som helst är avsikten att serien ska fortsätta med Yellowstones unika atmosfär, stil och karaktärer – även om det återstår att se hur väl Sheridan & Co kommer att lyckas utan seriens stjärna Costner…

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

PS! Lawmen: Bass Reeves är den nyaste av Taylor Sheridans serier (som finns att streama på SkyShowtime), de andra är:

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen