TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nytt HP-spelmärke

HP kompletterar sitt befintliga gaming-märke Omen med billigare modeller som heter ”Victus by HP”.

forfatter
Publicerad 2021-05-23 - 04:00

HP har redan ett särskilt undermärke för gaming som heter Omen. Och det har de haft fin framgång med. Nu utökar företaget sin gaming-satsning, den här gången siktar de in sig på datorspelare som har mindre pengar på kontot.

Victus by HP

Det nya spelmärket heter Victus by HP. Den nya serien debuterar med en 16-tums gaming-laptop som logiskt nog har fått beteckningen Victus by HP 16. En ovanlig detalj inom gaming är att nyheten finns i tre färger, varav ingen är kolsvart! I stället kan man välja mellan silver, blått och vitt.

Datorerna finns i en mängd olika varianter med (upp till) 11:e generationens i7-processorer från Intel eller Ryzen 7 från AMD. På grafiksidan går det att välja upp till Nvidia GeForce RTX 3060 eller AMD Radeon RX 5500M. Skärmen är som sagt 16 tum stor och finns med upplösning och hastighet upp till QHS och 165 Hz.

Vad priserna slutar på har vi inte fått reda på ännu. Men de börjar på 12 000 kronor. Maskinerna är tillgängliga från juni.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend