Nyhet

Nytt HP-spelmärke

HP kompletterar sitt befintliga gaming-märke Omen med billigare modeller som heter ”Victus by HP”.
Victus by HP 16
forfatter

HP har redan ett särskilt undermärke för gaming som heter Omen. Och det har de haft fin framgång med. Nu utökar företaget sin gaming-satsning, den här gången siktar de in sig på datorspelare som har mindre pengar på kontot.

Victus by HP

Det nya spelmärket heter Victus by HP. Den nya serien debuterar med en 16-tums gaming-laptop som logiskt nog har fått beteckningen Victus by HP 16. En ovanlig detalj inom gaming är att nyheten finns i tre färger, varav ingen är kolsvart! I stället kan man välja mellan silver, blått och vitt.

Datorerna finns i en mängd olika varianter med (upp till) 11:e generationens i7-processorer från Intel eller Ryzen 7 från AMD. På grafiksidan går det att välja upp till Nvidia GeForce RTX 3060 eller AMD Radeon RX 5500M. Skärmen är som sagt 16 tum stor och finns med upplösning och hastighet upp till QHS och 165 Hz.

Vad priserna slutar på har vi inte fått reda på ännu. Men de börjar på 12 000 kronor. Maskinerna är tillgängliga från juni.

Annons

Läs alla artiklar i en vecka för 19:-

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Läs också: