Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nytt HP-spelmärke

HP kompletterar sitt befintliga gaming-märke Omen med billigare modeller som heter ”Victus by HP”.
Victus by HP 16

HP har redan ett särskilt undermärke för gaming som heter Omen. Och det har de haft fin framgång med. Nu utökar företaget sin gaming-satsning, den här gången siktar de in sig på datorspelare som har mindre pengar på kontot.

Victus by HP

Det nya spelmärket heter Victus by HP. Den nya serien debuterar med en 16-tums gaming-laptop som logiskt nog har fått beteckningen Victus by HP 16. En ovanlig detalj inom gaming är att nyheten finns i tre färger, varav ingen är kolsvart! I stället kan man välja mellan silver, blått och vitt.

Datorerna finns i en mängd olika varianter med (upp till) 11:e generationens i7-processorer från Intel eller Ryzen 7 från AMD. På grafiksidan går det att välja upp till Nvidia GeForce RTX 3060 eller AMD Radeon RX 5500M. Skärmen är som sagt 16 tum stor och finns med upplösning och hastighet upp till QHS och 165 Hz.

Vad priserna slutar på har vi inte fått reda på ännu. Men de börjar på 12 000 kronor. Maskinerna är tillgängliga från juni.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.