TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

USB-minnen lika snabba som en hårddisk

Lagra data på USB lika praktiskt som på en disk. Kingston Data Traveler Max lovar upp till en gigabyte per sekund.

forfatter
Publicerad 2022-07-14 - 11:50

USB-minnen är praktiska för data som du alltid vill ha till hands – även när du inte har uppkoppling. Undertecknad har alltid haft minst ett av dem på sig sedan de första från IBM och M Systems dök upp år 2000.  Då var kapaciteten åtta megabyte.

Men USB-minnen har alltid varit mycket, mycket långsammare än riktiga hårddiskar.

Det har minnesspecialisten Kingston ändrat med sina Data Traveler Max-enheter, som nu finns i både USB-C- och USB-A-versioner. Båda enheterna utnyttjar den senaste USB 3.2 Gen 2-standarden och lovar rekordhöga överföringshastigheter på upp till 1 000 MB/s vid läsning och 900 MB/s vid skrivning! Det vill säga en hastighet som tål att jämföras med datorns inbyggda SSD. Det gör även kapaciteten. Kingston Data Traveler Max finns i tre storlekar, på 256 GB, 512 GB respektive 1 TB.

Priset är i runda tal 2–3 kronor per gigabyte, och en femårig garanti utlovas på minnespinnarna.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend