Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Supertunna bärbara datorer från Asus

Asus Zenbook S 13 OLED är den tunnaste bärbara datorn med OLED hittills.

Av / 2023-04-24 - 20:40
Supertunna bärbara datorer från Asus

Asus markerar vårens ankomst med en bunt nya bärbara datorer. De presenterades vid ett virtuellt evenemang kallat ”Thincredible.” Och datorerna var otroligt tunna. Särskilt den största nyheten, som därmed också var den minsta. I artikelbilden ovan presenteras den av Asus-chefen Jonney Shih.

Zenbook S 13 OLED (UX5304) har tagit titeln som världens tunnaste ultraportabla bärbara dator med OLED-skärm. Den är en centimeter tjock och väger bara ett kilo. Det är (naturligtvis) en EVO-certifierad dator med 13:e generationens Intel Core i7-processor. För en superlätt maskin är lagringsutrymmet ganska generöst, nämligen 32 GB minne och 1 TB SSD. OLED-skärmen har en respektabel upplösning på 2.8K (2880 x 1800). Priset avslöjas inte, men vi förväntar oss ett kilopris i nivå med den finaste vita tryffeln.

Asus Zenbook S13 OLED är den tunnaste datorn (med OLED-skärm) hittills. (Foto: Asus)

I samma serie finns också Zenbook 14X OLED (UX3404), som beskrivs som en kompakt och högpresterande bärbar dator, och Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), med en 360-graders skärm. Zenbook 14X OLED har (upp till) en i9-13900H-processor, Nvidia GeForce RTX3050-grafik, 32 GB minne och en 1 TB SSD.

Zenbook 14 Flip. OLED. (Foto: Asus)

Vid eventet visades också Vivobook S 14 OLED (K5404) och Vivobook S 15 OLED (K5504). De har (upp till) 13:e generationens Intel Core i9-processor och 120Hz 2.8K-skärm. Båda modellerna har ett 180-graders gångjärn som gör att skärmen kan läggas platt mot bordet.

Vivobook 14 og 15 OLED. (Foto: Asus)

Under evenemanget tillkännagavs också Asus Lumina OLED, som är det nya namnet på företagets OLED-skärmar. Asus Lumina OLED-skärmar är Pantone-validerade, VESA DisplayHDR True Black-certifierade och fabrikskalibrerade till Delta E<1.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen