Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Spacetop är en AR-laptop med 100-tums virtuell skärm

I stället för en fysisk skärm levereras den bärbara datorn med AR-glasögon.

Skrivet av / 2023-05-19 - 18:10
Spacetop är en AR-laptop med 100-tums virtuell skärm

Företaget Sightful från Tel Aviv i Israel har lanserat en bärbar dator utan fysisk skärm. Istället består Spacetop, som produkten heter, av den nedre delen av en typisk bärbar dator, inklusive ett tangentbord i full storlek, medan de medföljande och skräddarsydda NReal-glasögonen projicerar en 100-tums virtuell skärm i användarens synfält.

Spacetop
Den virtuella skärmen kommer att ha en yta på 100 tum, vilket ger plats för många fönster och appar. (Foto: Sightful)

Konfigurationen påminner mest om en smartmobil. Således drivs Spacetop av en Snapdragon 865-processor ihopkopplad med en Adreno 650 GPU, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme, vilket placerar den i samma klass som några av de mobiler som redan kan driva AR-glasögon.

Bärbara datorer är kärnan i vårt dagliga arbetsliv, men tekniken har inte hängt med i den moderna “road warrior”-mentaliteten att arbeta var som helst och där integritet är viktigt. Samtidigt är Augmented Reality en lovande teknik som ännu inte har hittat sin dagliga tillämpning, säger Tamir Berliner, medgrundare av Sightful.

Spacetops batteritid kommer att vara drygt fem timmar, säger tillverkaren, och den semi-virtuella bärbara datorn stöder Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1 samt 5G.

Spacetop
Den övre halvan saknas. I stället kommer Spacetop med AR-glasögon som projicerar en 100″ virtuell skärm i användarens synfält. (Foto: Sightful)

För närvarande kommer Sightful endast att producera ett begränsat antal Spacetop, som kan köpas av 1 000 extra intresserade användare. Man kan ansöka om att vara bland de första 1 000 köparna här. Priset är ännu inte känt.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

En laptop som bara finns i Augmented Reality!

Laptop med tungviktsmuskler

Chromebooks skapar avfallsberg

Surface Go med mobilprocessor?

Världens tunnaste!

Rekordböter för Seagate

Rulla till toppen