Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Spacetop är en AR-laptop med 100-tums virtuell skärm

I stället för en fysisk skärm levereras den bärbara datorn med AR-glasögon.

Av / 2023-05-19 - 18:10
Spacetop är en AR-laptop med 100-tums virtuell skärm

Företaget Sightful från Tel Aviv i Israel har lanserat en bärbar dator utan fysisk skärm. Istället består Spacetop, som produkten heter, av den nedre delen av en typisk bärbar dator, inklusive ett tangentbord i full storlek, medan de medföljande och skräddarsydda NReal-glasögonen projicerar en 100-tums virtuell skärm i användarens synfält.

Spacetop
Den virtuella skärmen kommer att ha en yta på 100 tum, vilket ger plats för många fönster och appar. (Foto: Sightful)

Konfigurationen påminner mest om en smartmobil. Således drivs Spacetop av en Snapdragon 865-processor ihopkopplad med en Adreno 650 GPU, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme, vilket placerar den i samma klass som några av de mobiler som redan kan driva AR-glasögon.

Bärbara datorer är kärnan i vårt dagliga arbetsliv, men tekniken har inte hängt med i den moderna ”road warrior”-mentaliteten att arbeta var som helst och där integritet är viktigt. Samtidigt är Augmented Reality en lovande teknik som ännu inte har hittat sin dagliga tillämpning, säger Tamir Berliner, medgrundare av Sightful.

Spacetops batteritid kommer att vara drygt fem timmar, säger tillverkaren, och den semi-virtuella bärbara datorn stöder Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1 samt 5G.

Spacetop
Den övre halvan saknas. I stället kommer Spacetop med AR-glasögon som projicerar en 100″ virtuell skärm i användarens synfält. (Foto: Sightful)

För närvarande kommer Sightful endast att producera ett begränsat antal Spacetop, som kan köpas av 1 000 extra intresserade användare. Man kan ansöka om att vara bland de första 1 000 köparna här. Priset är ännu inte känt.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen