Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Skriv ut tusentals sidor på en påfyllning

Med HP:s nya allt-i-ett-skrivare är det tanken som räknas. Eftersom bläcktankarna betyder god utskriftsekonomi.

Av / 2022-12-26 - 09:00
Skriv ut tusentals sidor på en påfyllning

Du kan köpa skrivare som kostar mycket mindre än den här. Men om du måste skriva ut många sidor på en av de små billiga fotoskrivarna, blir det dyrt i bläckpatroner.

HP Smart Tank 7605 använder inte vanliga bläckpatroner utan har i stället bläckbehållare för varje färg som fylls med bläckflaskor. En teknik som också används av bland andra Epson. Och även om man skriver ut hundratals sidor i månaden säger HP att det kan ta upp till tre år mellan varje bläckpåfyllning.

Istället för bläckpatroner har HP Smart Tank 7605 fyra behållare för bläck som fylls från en flaska. En gång vart tredje år! (Foto: HP)

Skrivaren kostar ungefär 5 400 kronor i inköp, vilket är betydligt mer än HP:s egna små fotoskrivare. Men eftersom en flaska bläck i någon av de fyra färgerna, cyan, magenta, gult och svart, kostar strax över 100 kronor och räcker till cirka 8 000 sidor (12 000 sidor för den svarta färgen) blir sidpriset riktigt lågt i längden.

Läs också Epson ET-7700 Slipp tänka på kostnader för bläck det närmaste året eller två.

HP Smart Tank 7605 kan skriva ut upp till 15 sidor per minut, och den inbyggda skannern har en arkmatare som gör det enkelt att skanna buntar med sidor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen