Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ännu bättre allt-i-ett-skärm från Samsung

Samsung Smart Monitor M8 är fullpackad med oumbärlig utrustning för skrivbordet, plus högre ljusstyrka för krävande tv-tittare. Och naturligtvis 4K.

Av / 2022-03-31 - 08:33
Ännu bättre allt-i-ett-skärm från Samsung

Samsung har uppenbarligen haft viss framgång med sina smarta monitorer, som är en hybrid mellan PC-skärm och tv.

När Audun Hage testade Smart Monitor M7 förra året, var han väldigt exalterad över 32-tummarens mångsidighet och användarvänlighet. Den hade inte bara 4K-upplösning och inbyggda smarta tv-funktioner; med inbyggt Wi-Fi och Bluetooth kunde den ansluta till Internet, och köra alla program i Microsoft Office 365 molntjänster, helt utan någon PC. Allt du behöver är ett trådlöst tangentbord och mus. Naturligtvis kan du även ansluta till en PC, inklusive laptop via USB-C.

Samsung Smart Monitor M83 LB scaled 1
Samsung Smart Monitor M8 behöver egentligen bara ett trådlöst tangentbord och mus, för att kunna utföra enkla arbetsuppgifter.

Förenklar hemmakontoret

Den nya, snygga toppmodellen M8 klarar allt detta också. Designad för att förenkla hemmakontoret, den behöver ingen PC för att ansluta till olika enheter. Den går som sagt att använda mot olika appar för kontoret, den kan kopplas trådlöst till en skrivare i samma nätverk och man kan använda tangentbord och mus trådlöst kopplade till bildskärmen. Du kan också ansluta en dator till USB-C eller micro-HDMI, eller till och med trådlöst.

Läs också TV och PC-monitor i ett Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!

Smart tv med högre ljusstyrka

Dessutom har M8 den högre ljusstyrkan. Där Audun var lite besviken på M7:ans begränsade ljusstyrka (250 nits), som alltså saknade en hel del genomslag – speciellt på HDR-innehåll, har M8:an fått 400 nits. Detta borde kunna ge betydligt bättre inlevelse när du spelar eller tittar på filminnehåll i HDR.

Samsung Smart Monitor M8 stand
Skärmen kan både lutas och justeras i höjdled. Foto: Samsung

Skärmen har även adaptiv bildjustering, som automatiskt anpassar skärmens ljusstyrka och färgtemperatur till ljusförhållandena i rummet. Den står på ett justerbart stativ med tiltfunktion, vilket kommer att öka flexibiliteten. Och där M7 bara kunde lutas men inte höjas eller sänkas kan du göra båda med M8.

M8 har inbyggda smarta TV-funktioner, med tjänster som Netflix, Amazon Prime, Disney+ och Apple TV direkt inbyggda i skärmen.

Samsung Smart Monitor M8 cam LB scaled 1
SlimFit Cam sitter elegant ovanpå skärmen, fäst med magneter. Foto: Samsung

Kamera och mikrofon

SlimFit Cam-webbkameran ingår, denna fästs via magneter på monitorn. Kameran har ansiktsspårning och automatiska zoomfunktioner, som snabbt identifierar och fokuserar på skärmens ansikte. Funktionen kan följa och fånga ansiktet på en enskild talare, som ska kunna förenkla presentationer eller videokonferenser. Dessutom stöder skärmen videochattappar som Google Duo, som låter användare arbeta på distans eller delta i videokonferenser hemma eller på jobbet. Återigen, utan att behöva en PC. För Teams och Zoom behöver du förmodligen fortfarande en PC.

En så kallad Far Field Voice-mikrofon ingår också. Förutom att användas för videokonferenser kan den styra enheter som Bixby och Amazon Alexa med hjälp av röstkommandon. Med Always On Voice-funktionen aktiverad kan du visa samtalsinformation på skärmen, även när skärmen är avstängd.

Samsung Smart Monitor M85 LB scaled 1
Inbyggd smart tv-hub gör att Smart Monitor M8 även fungerar som tv. Foto: Samsung

Samsung Smart Monitor M8: Tillgänglighet och pris

Skärmen kan förbeställas från mitten av april, med ett rekommenderat pris på 8 990 kronor.

Läs mer (engelska)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen