TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ännu bättre allt-i-ett-skärm från Samsung

Samsung Smart Monitor M8 är fullpackad med oumbärlig utrustning för skrivbordet, plus högre ljusstyrka för krävande tv-tittare. Och naturligtvis 4K.

forfatter
Publicerad 2022-03-31 - 08:33

Samsung har uppenbarligen haft viss framgång med sina smarta monitorer, som är en hybrid mellan PC-skärm och tv.

När Audun Hage testade Smart Monitor M7 förra året, var han väldigt exalterad över 32-tummarens mångsidighet och användarvänlighet. Den hade inte bara 4K-upplösning och inbyggda smarta tv-funktioner; med inbyggt Wi-Fi och Bluetooth kunde den ansluta till Internet, och köra alla program i Microsoft Office 365 molntjänster, helt utan någon PC. Allt du behöver är ett trådlöst tangentbord och mus. Naturligtvis kan du även ansluta till en PC, inklusive laptop via USB-C.

Samsung Smart Monitor M83 LB scaled 1
Samsung Smart Monitor M8 behöver egentligen bara ett trådlöst tangentbord och mus, för att kunna utföra enkla arbetsuppgifter.

Förenklar hemmakontoret

Den nya, snygga toppmodellen M8 klarar allt detta också. Designad för att förenkla hemmakontoret, den behöver ingen PC för att ansluta till olika enheter. Den går som sagt att använda mot olika appar för kontoret, den kan kopplas trådlöst till en skrivare i samma nätverk och man kan använda tangentbord och mus trådlöst kopplade till bildskärmen. Du kan också ansluta en dator till USB-C eller micro-HDMI, eller till och med trådlöst.

Läs också TV och PC-monitor i ett Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!

Smart tv med högre ljusstyrka

Dessutom har M8 den högre ljusstyrkan. Där Audun var lite besviken på M7:ans begränsade ljusstyrka (250 nits), som alltså saknade en hel del genomslag – speciellt på HDR-innehåll, har M8:an fått 400 nits. Detta borde kunna ge betydligt bättre inlevelse när du spelar eller tittar på filminnehåll i HDR.

Samsung Smart Monitor M8 stand
Skärmen kan både lutas och justeras i höjdled. Foto: Samsung

Skärmen har även adaptiv bildjustering, som automatiskt anpassar skärmens ljusstyrka och färgtemperatur till ljusförhållandena i rummet. Den står på ett justerbart stativ med tiltfunktion, vilket kommer att öka flexibiliteten. Och där M7 bara kunde lutas men inte höjas eller sänkas kan du göra båda med M8.

M8 har inbyggda smarta TV-funktioner, med tjänster som Netflix, Amazon Prime, Disney+ och Apple TV direkt inbyggda i skärmen.

Samsung Smart Monitor M8 cam LB scaled 1
SlimFit Cam sitter elegant ovanpå skärmen, fäst med magneter. Foto: Samsung

Kamera och mikrofon

SlimFit Cam-webbkameran ingår, denna fästs via magneter på monitorn. Kameran har ansiktsspårning och automatiska zoomfunktioner, som snabbt identifierar och fokuserar på skärmens ansikte. Funktionen kan följa och fånga ansiktet på en enskild talare, som ska kunna förenkla presentationer eller videokonferenser. Dessutom stöder skärmen videochattappar som Google Duo, som låter användare arbeta på distans eller delta i videokonferenser hemma eller på jobbet. Återigen, utan att behöva en PC. För Teams och Zoom behöver du förmodligen fortfarande en PC.

En så kallad Far Field Voice-mikrofon ingår också. Förutom att användas för videokonferenser kan den styra enheter som Bixby och Amazon Alexa med hjälp av röstkommandon. Med Always On Voice-funktionen aktiverad kan du visa samtalsinformation på skärmen, även när skärmen är avstängd.

Samsung Smart Monitor M85 LB scaled 1
Inbyggd smart tv-hub gör att Smart Monitor M8 även fungerar som tv. Foto: Samsung

Samsung Smart Monitor M8: Tillgänglighet och pris

Skärmen kan förbeställas från mitten av april, med ett rekommenderat pris på 8 990 kronor.

Läs mer (engelska)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Broadcast-studio på skrivbordet Bor det en youtuber, twitcher eller poddcaster i dig så kan Razers hybrid-ljudmixer samla ihop trådarna.
Philips lovar superfärger med sin första OLED-datorskärm Philips Momentum 8000 är en 27" 4K-monitor med OLED-panel och perfekt svärta – och det utlovas exceptionella färger.
Slimmade sjuor från Lenovo Lenovo Yoga 7 finns i så många versioner att det nästan att finns en för allt.
Snusförnuftig PC för arbete och studier Den senaste MateBook-utgåvan är en mindre designad och mer praktisk arbetshäst att ha i väskan.
Kolla in denna Porsche Design 4K-skärm PD32M: Supercool 32" spelskärm med 144 Hz och 4K-upplösning, inspirerad av Porsche.
Slut med mus-skador Logitech Lift är en ergonomisk mus för små och medelstora händer. Även vänsterhänder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend