Razer-webbkamera klarar sig utan ljus

Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Annons
Annons
forfatter

Webbkameror har blivit heta tack vare all social distansering under corona-pandemin. I stället för att bara vara en ”kul att ha”-funktion har den blivit en länk till kollegor, vänner och familj. Den länken lovar nu Razer ska bli skarpare och mindre grynig.

Razer Kiyo Pro är en webbkamera som riktar sig till både gamers och de som jobbar hemifrån. Som ju kan vara samma personer – fast på olika tider på dygnet.

Nyckeln till båda är ljuskänslighet. På hemmakontoret är utmaningen svårkontrollerade ljuskällor, framför allt motljus från fönster bakom användaren. Och i gaming-rummet är det ofta lite eller inget ljus bortsett från det som kommer från skärmen.

Razer Kiyo Pro har en Sony IMX327-bildsensor, som vanligtvis används i övervakningskameror (vilket man också kan betrakta webbkameror som – fast frivilliga).

Webbkameran har blivit vår kontakt till omvärlden, men ljusförhållandena på hemmakontoret är långt ifrån perfekta. (Foto: Razer)

Som de flesta webbkameror kan Kiyo Pro sättas fast med en klämma ovanpå skärmen. Det finns även gängor för montering på kamerastativ. Själva kameran ser ut som ett ”riktig” objektiv till en systemkamera, vilket faktiskt är riktigt coolt.

Annons

Kameran har en känslighet på f/2,0 – vilket är riktigt lovande – och de utvalda exempel vi har sett på bildkvaliteten bådar gott. Vi har naturligtvis redan beställt ett testexemplars så att vi kan prova hur kameran fungerar i verkligheten.

Razer Kiyo Pro kan ge Full HD-video (1920 x 1080) med 60 bilder per sekund. Eller Full HD-video med HDR-färgrymd och 30 bilder per sekund. Något svenskt pris känner vi inte till, men det europeiska riktpriset är 210 euro så vi utgår från att det blir lite drygt 2 000 kronor så småningom.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.
Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.
Apple ersätter inte utgående iMac Pro.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!