TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya Razer DeathStalker med lägre profil

Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.

forfatter
Publicerad 2022-08-01 - 16:24

Att riktiga mekaniska tangenter är vida överlägsna de bubbeltangentbord man hittar i de flesta bärbara datorer (och även de flesta separata PC-tangentborden) borde inte förvåna någon. Men om det ska vara extra snabbt och exakt måste de mekaniska tangenterna detekteras av infrarött ljus i stället för elektriska kontakter. Det är åtminstone Razers åsikt, som under en tid har använt optomekaniska tangenter i sina toppmodeller.

Vilket alltså är fallet i de tre nya tangentbord som Razer nu lanserat, DeathStalker V2, DeathStalker V2 Pro respektive DeathStalker V2 Pro Tenkeyless.

Gemensamt för alla tre modellerna är optiska lågprofilstangenter, som avläses med infrarött ljus. Tangenterna finns i två varianter: med och utan märkbart och hörbart klick.

Razer lovar ultraprecis tangentavläsning och en lång livslängd för kontakterna på 70 miljoner tangenttryckningar. Vanliga mekaniska tangenter har i jämförelse en livslängd på 40–50 miljoner tryckningar innan de ger upp.

DeathStalker V2 Pro TKL 579 R1 GreenIndiocators
DeathStalker V2 Pro Tenkelyess är ett kabelfritt optiskt tangentbord utan siffertangenter. (Foto: Razer)

De två Pro-versionerna är trådlösa tangentbord, medan den vanliga DeathStalker V2 är trådbunden. Tenkeyless-versionen är en mindre version utan separata siffertangenter på höger sida av tangentbordet.

Om du väljer batteridrift är batteriets livslängd 40 timmar för det kompletta tangentbordet och 50 timmar på det mindre.

Razer DeathStalker V2 Pro är tillgänglig nu för 250 euro, medan DeathStalker V2 Pro Tenkeyless och DeathStalker V2 kommer på sensommaren för 220 respektive 200 euro.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend