TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny generation Acer Swift-datorer

Slimmade bärbara datorer med 12:e generationens processorer och högupplösta skärmar.

forfatter
Publicerad 2022-02-26 - 08:31
Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

Acer är klara med sin vårkollektion bärbara datorer. Bland dem finns nya versioner i Swift-serien, som har utrustats med 12:e generationens Intel Core-processorer.

”Den senaste Acer Swift 5 är designad för chefer och mobila proffs och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda och bärbarhet”, säger Peter Kaic, Product Business Unit Director på Acer Nordics.

Nya Acer Swift 5 har ett unibody-skal av urfräst flygaluminium, 12:e generationens Intel-processor med upp till 12 kärnor och Intel Iris Xe-grafik. Vikten är 1,2 kilo och tjockleken strax under 15 mm. Det finns 16 GB RAM och upp till 2 TB lagringsutrymme.

 

Swift5 1140x642 1
Acer Swift 5. Foto: Acer

Acer Swift 5 har en pekskärm i WQXGA-upplösning (2560 x 1600). Och givetvis det lite högre 16:10-formatet som var högsta mode även 2021. PC:n är utrustad med senaste Wi-Fi 6E. Batteriet påstås hålla en hel dag på en laddning.

 

Swift3 989x556 1
Acer Swift 3. Foto: Acer

Acer Swift 3 är en helt ny bärbar dator i 14-tumsformat. Den finns i tre olika färger – gul, blå och grå – och är också utrustad med 12:e generationens Intel-processor och upp till 2 TB SSD. Skärmen har QHD-upplösning (2560 x 1440), denna gång i 16:9-format

Pris och tillgänglighet

Acer Swift 5 kommer till Sverige i april och kostar från 17 000 kronor.

Acer Swift 3 kommer under andra kvartalet, priset är ännu så länge okänt.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend