TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny allt-i-ett med AI-assistent från Lenovo

Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.

forfatter
Publicerad 2022-07-25 - 15:42

Även om den är slank i storlek, ska den nya Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 vara full av kontorsmuskler – och med intelligens dessutom. Det är åtminstone vad Lenovo lovar i sitt pressmeddelande.

Maskinen har 16 GB minne och en lagringskapacitet på (upp till) 1 TB.  Processorn 12:e generationen Intel Core H. Grafikkortet är ett Intel Arc A370M som, även om det inte är i nivå med tyngre 3D-kort från Radeon eller Nvidia, fortfarande är snabbare än Intels integrerade Xeon-grafik. Vilket förresten är fullt tillräckligt för det mesta kontorsarbetet.

Den 23,8 tum stora skärmen ska ha bred betraktningsvinkel. Upplösningen är Full HD (1920 x 1080 pixlar), som är i den låga änden för arbetsbruk. Men det kommer sannolikt att återspeglas i priset när det senare publiceras. Skärmen finns både med och utan pekfunktion.

Thinkcentre neo 50a Hero Front Facing Right KB Mouse
Thinkcentre neo 50a Hero Front Facing Right KB Mouse

Intelligent hjälp

Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 bör också göra arbetsdagen lite trevligare genom inbyggd artificiell intelligens. Den innehåller bland annat automatisk brusreducering och AI Meeting Manager med realtidsöversättning, röst-till-text-funktion och redigeringsverktyg för mötesanteckningar. Till exempel kan den AI-chipstyrda IR-kameran i den adaptiva skärmen justera ljusstyrkan efter omgivningen eller dämpa skärmljuset när användaren tittar bort.

ThinkCentre neo 50a 24 kommer att finnas för försäljning i augusti 2022.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend