TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Ny allt-i-ett med AI-assistent från Lenovo

Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.

forfatter
Publicerad 2022-07-25 - 15:42

Även om den är slank i storlek, ska den nya Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 vara full av kontorsmuskler – och med intelligens dessutom. Det är åtminstone vad Lenovo lovar i sitt pressmeddelande.

Maskinen har 16 GB minne och en lagringskapacitet på (upp till) 1 TB.  Processorn 12:e generationen Intel Core H. Grafikkortet är ett Intel Arc A370M som, även om det inte är i nivå med tyngre 3D-kort från Radeon eller Nvidia, fortfarande är snabbare än Intels integrerade Xeon-grafik. Vilket förresten är fullt tillräckligt för det mesta kontorsarbetet.

Den 23,8 tum stora skärmen ska ha bred betraktningsvinkel. Upplösningen är Full HD (1920 x 1080 pixlar), som är i den låga änden för arbetsbruk. Men det kommer sannolikt att återspeglas i priset när det senare publiceras. Skärmen finns både med och utan pekfunktion.

Thinkcentre neo 50a Hero Front Facing Right KB Mouse
Thinkcentre neo 50a Hero Front Facing Right KB Mouse

Intelligent hjälp

Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 bör också göra arbetsdagen lite trevligare genom inbyggd artificiell intelligens. Den innehåller bland annat automatisk brusreducering och AI Meeting Manager med realtidsöversättning, röst-till-text-funktion och redigeringsverktyg för mötesanteckningar. Till exempel kan den AI-chipstyrda IR-kameran i den adaptiva skärmen justera ljusstyrkan efter omgivningen eller dämpa skärmljuset när användaren tittar bort.

ThinkCentre neo 50a 24 kommer att finnas för försäljning i augusti 2022.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild