Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu försvinner äntligen iTunes även på Windows

Nu är det Apple Music, Apple TV och Apple Devices som gäller även på PC

Skrivet av / 2024-02-11 - 11:00
Nu försvinner äntligen iTunes även på Windows

Programmet iTunes kom redan 2001 som ett sätt att spela musik på Mac-datorer. Med tiden fick det fler och fler funktioner, inklusive att synkronisera med iPod och iPhone. Men det blev också rörigt, långsamt och få var speciellt nöjda med det på slutet. 2019 slutade Apple skicka med programmet i nya Mac-datorer utan det ersattes av specialiserade appar för musik, video och synkronisering. Och nu är det till sist dags även för Windows.

Microsoft tillkännagav redan 2022 att de hade planer på Apple Music och Apple TV appar för Microsoft Store. För ett år sedan kom det ”preview” versioner, mer eller mindre betaversioner, som har uppdaterats flera gånger sedan dess. Men nu är det skarpt läge när apparna lanseras på riktigt.

Skärmbild: Apple

Apple Music används för att lyssna på och hantera musiken i iTunes-biblioteket, inklusive köpt musik. Dessutom kan man strömma musik från tjänsten Apple Music.

Apple TV låter dig se och hantera filmer och tv-serier från iTunes, samt strömmande video från filmtjänsten Apple TV+.

Apple Devices-appen är hur man nu uppdaterar, gör backup och återställer sin iPhone och iPad från datorn, samt att man kan synkronisera innehåller från sin PC.

För att använda de nya apparna behöver man köra Windows 10 eller senare. Har man en äldre Windows kan man fortsätta använda iTunes. Man hämtar Apple Music, Apple TV och Apple Devices från Microsoft Store.

Läs också Nu finns Apples nya TV-app i Sverige Apples nya TV-app finns till flera olika enheter, inklusive Samsungs smarta TV-apparater!

Här hittar du mer information och instruktioner för de nya apparna.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

Alla nya Intel Ultra-datorer

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen