Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kompromisslös fickmus

Rulla åt alla håll på tre enheter samtidigt.

Av / 2020-10-02 - 08:33
Kompromisslös fickmus

Om pekplattan på den bärbara datorn inte räcker till så har Logitech ett alternativ till avancerade användare som är på språng. MX Anywhere 3 är en liten trådlös mus, gjord för kreativa, utvecklare och alla andra som behöver mycket mer än att bara peka och klicka eller högerklicka.

Musen är byggd för att fungera på nästan alla ytor, även glas, vilket kommer som lättnad – både på soffbordet och på hotellrummet, där man ofta måste använda tidningar för att få musen att reagera på det ”snygga” glas-skrivbordet.

En av specialiteterna i MX-serien är MagSpeed-hjulet med inbyggd elektromagnetisk broms, som kan rulla blixtsnabbt genom att låta hjulet snurra fritt – och bromsa magnetiskt. I MX Anywhere 3 sker det ljudlöst.

Musen ansluts trådlöst med den medföljande USB-adaptern eller Bluetooth, och man kan använda den med upp till tre enheter samtidigt och välja mellan enheterna med en knapptryckning (på undersidan).

Logitech MX Anywhere 3 lever upp till sitt namn och kan användas på nästan vilket underlag som helst. Även glas. (Foto: Logitech)

Logitech MX Anywhere 3 fungerar med både PC och Mac – och på Bluetooth-enheter som stöder möss. Men för att göra det enklare för Mac-användare finns det också en specialutgåva för de som vill ansluta enbart till en Mac. I båda fallen är priset 1 000 kronor.

Musen har just anlänt till butikerna och jag har fått en möjlighet att prova den i ett par dagar. Det är en skön och fin liten gnagare som trots sin storlek ligger behagligt i handen. Och om man är van vid att bara famla sig fram på pekplattan när man arbetar bortrest från skrivbordet så är det en enorm lättnad. För hemmabruk skulle jag nog föredra den dubbelt så stora och fullvuxna versionen av MX-musen. Och jag uppskattar att både kan höra och känna när magnetbromsen kickar in. Men för diskret användning i konferensrummet är den tysta konstruktionen helt perfekt.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen