TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Ergonomisk mus för mindre händer

Logitech Lift är en ergonomisk mus för små och medelstora händer. Även vänsterhänder.

forfatter
Publicerad 2022-04-20 - 15:21

Handen på musen: slappnar du av när du använder datorn?

Logitech Lift Vertical är en ergonomisk mus som utlovar en bättre och mindre ansträngande handposition. Designen ser udda ut, men den upprättstående formen gör att du inte behöver vrida handleden när du arbetar med musen.

”Ergonomi och komfort spelar en avgörande roll för arbetsplatsens övergripande välbefinnande”, säger Olessia Hageman, chef för Logitechs ergonomiavdelning. ”Baserat på vår filosofi att när vi mår bättre så gör vi bättre ifrån oss, har vi skapat Lift för att hjälpa människor att arbeta bekvämt i timmar och känna sig mer bekväma efter en lång dag vid skrivbordet.”

 

Logitech Lift FOB Top Graphite
Lift är en ergonomisk mus som ska minska belastningen på handen. (Foto: Logitech)

Om formen verkar bekant så beror det förmodligen på att Logitech har använt samma princip tidigare i MX Vertical-musen. Logitech Lift är dock avsedd för en annan målgrupp. Musen är 20 procent mindre än vanliga möss, så den passar små händer. Och med de vita och rosa färgalternativen har Logitech förmodligen haft en kvinnlig publik i åtanke. Men den ergonomiska musen finns även i vanligt grafitsvart. Logitech gör även en version för vänsterhänta, den finns dock bara i svart.

LIFT Hand LIFE BOB Rose
Logitech Lift är utformad för personer med små händer och en förkärlek för rosa. (Foto: Logitech)

Musen är trådlös och fungerar med Bluetooth och Logitechs USB-dongel, som praktiskt nog har fått ett förvaringsutrymme bakom den magnetiska bottenplattan. Ett vanligt engångsbatteri driver musen (som inte går att laddas upp), men eftersom batteriet håller i två år är problemet minimalt.

Pris och tillgänglighet

Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse kostar 800 kronor och släpps nu i april.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild