TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ergonomisk mus för mindre händer

Logitech Lift är en ergonomisk mus för små och medelstora händer. Även vänsterhänder.

forfatter
Publicerad 2022-04-20 - 15:21

Handen på musen: slappnar du av när du använder datorn?

Logitech Lift Vertical är en ergonomisk mus som utlovar en bättre och mindre ansträngande handposition. Designen ser udda ut, men den upprättstående formen gör att du inte behöver vrida handleden när du arbetar med musen.

”Ergonomi och komfort spelar en avgörande roll för arbetsplatsens övergripande välbefinnande”, säger Olessia Hageman, chef för Logitechs ergonomiavdelning. ”Baserat på vår filosofi att när vi mår bättre så gör vi bättre ifrån oss, har vi skapat Lift för att hjälpa människor att arbeta bekvämt i timmar och känna sig mer bekväma efter en lång dag vid skrivbordet.”

 

Logitech Lift FOB Top Graphite
Lift är en ergonomisk mus som ska minska belastningen på handen. (Foto: Logitech)

Om formen verkar bekant så beror det förmodligen på att Logitech har använt samma princip tidigare i MX Vertical-musen. Logitech Lift är dock avsedd för en annan målgrupp. Musen är 20 procent mindre än vanliga möss, så den passar små händer. Och med de vita och rosa färgalternativen har Logitech förmodligen haft en kvinnlig publik i åtanke. Men den ergonomiska musen finns även i vanligt grafitsvart. Logitech gör även en version för vänsterhänta, den finns dock bara i svart.

LIFT Hand LIFE BOB Rose
Logitech Lift är utformad för personer med små händer och en förkärlek för rosa. (Foto: Logitech)

Musen är trådlös och fungerar med Bluetooth och Logitechs USB-dongel, som praktiskt nog har fått ett förvaringsutrymme bakom den magnetiska bottenplattan. Ett vanligt engångsbatteri driver musen (som inte går att laddas upp), men eftersom batteriet håller i två år är problemet minimalt.

Pris och tillgänglighet

Logitech Lift Vertical Ergonomic Mouse kostar 800 kronor och släpps nu i april.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Rekordsnabb skärm från Asus Asus ROG Swift 500Hz är den häftigaste spelskärmen du kan köpa 2022.
Kolsvart OLED-skärm för spel Alienware AW3423DW är den första gaming-skärmen med QD-OLED. Vad kan vara bättre än perfekt svärta? En hel del, visar det sig.
Mekaniskt tangentbord för kreativa Den nya MX Master 3S-musen, det nya MX-mekaniska tangentbordet samt det trådlösa MX-mekaniska Mini-tangentbordet ska hjälpa digitala kreatörer med avancerat arbete.
Uppdaterad Asus-laptop klar för Norden Den nya 14-tumsdatorn finns i två versioner med Intel- respektive AMD-processor.
Spela i 3D utan glasögon Acer Predator Helios 300 ger djup till dina spel.
Det bästa är skärmen HP:s lyxmodell har en snygg UHD+-skärm som grafiska designers kommer att uppskatta. Men musklerna står inte i proportion till priset.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend