TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Dell ökar minimalismen i XPS 13

2022-generationen av Dell XPS 13 ultrabook bantad 1,8 gånger på insidan.

forfatter
Publicerad 2022-06-17 - 15:38

Den supertunna och minimalistiska bärbara Dell XPS 13-datorn har alltid representerat något av det stramaste inom ultrabooks. Nu skruvar Dell upp minimalismen ännu mer i 2022-generationen av datorn, som kommer som både vanlig bärbar dator och 2-i-1-dator.

xps13G5
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Nya Dell XPS 13 har den femte generationen av vad Dell kallar InfinityEdge-skärm. Skärmen finns med (upp till) 4K+ upplösning. Batteritiden är upp till 12 timmar, och den nya serien är naturligtvis tillgänglig med 12:e generationens Intel Core-processorer. För ovanlighetens skull kan maskinen fås med antingen Windows 11 eller Ubuntu 20.04 som operativsystem.

Läs också Dell som behöver banta Dell XPS 13 2-i-1 hade kunnat vara den perfekta hybriddatorn om Dell bara kunde lösa två betydande avigsidor.

För att göra den nya Dell XPS 13 så kompakt som möjligt har Dell designat om layouten inuti maskinen, vilket gör moderkortet 1,8 gånger mindre än i den tidigare XPS 13-modellen från 2021. Det vill säga minskat den till drygt hälften av storleken. Resultatet är en XPS 13 som är både tunnare och lättare, samtidigt som den erbjuder bättre ljud, prestanda och batteritid.

XPS 13 2 in 1 3
XPS 13 2-i-1. (Foto: Dell)

Nya Dell XPS 13 2-i-1 är den första XPS-datorn som har inbyggd 5G-anslutning. XPS 13 2-i-1 har också eSIM-teknik, vilket gör att du enkelt kan byta abonnemang utan ett fysiskt SIM-kort.

Det magnetiska skalet XPS Folio kan justeras i tre vinklar (100°, 112,5° och 125°) för både extra flexibilitet och komfort. Med XPS Stylus-pennan kan du också uttrycka din kreativitet med en naturlig skrivupplevelse som gör enheten till ett avancerat skissblock.

Skärmen har upp till 4K-upplösning. Den framåtvända webbkameran har en upplösning på 1080p. Dell XPS 2-i-1 har också en 4K-kamera som låter dig ta högupplösta foton.

Pris och tillgänglighet

Dell XPS 13 (9315) är tillgänglig nu, medan Dell XPS 13 2-i-1 (9315 2-i-1) kommer att finnas tillgänglig senare i sommar. Priserna är ännu okända.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild