TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Dell ökar minimalismen i XPS 13

2022-generationen av Dell XPS 13 ultrabook bantad 1,8 gånger på insidan.

forfatter
Publicerad 2022-06-17 - 15:38

Den supertunna och minimalistiska bärbara Dell XPS 13-datorn har alltid representerat något av det stramaste inom ultrabooks. Nu skruvar Dell upp minimalismen ännu mer i 2022-generationen av datorn, som kommer som både vanlig bärbar dator och 2-i-1-dator.

xps13G5
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Nya Dell XPS 13 har den femte generationen av vad Dell kallar InfinityEdge-skärm. Skärmen finns med (upp till) 4K+ upplösning. Batteritiden är upp till 12 timmar, och den nya serien är naturligtvis tillgänglig med 12:e generationens Intel Core-processorer. För ovanlighetens skull kan maskinen fås med antingen Windows 11 eller Ubuntu 20.04 som operativsystem.

Läs också Dell som behöver banta Dell XPS 13 2-i-1 hade kunnat vara den perfekta hybriddatorn om Dell bara kunde lösa två betydande avigsidor.

För att göra den nya Dell XPS 13 så kompakt som möjligt har Dell designat om layouten inuti maskinen, vilket gör moderkortet 1,8 gånger mindre än i den tidigare XPS 13-modellen från 2021. Det vill säga minskat den till drygt hälften av storleken. Resultatet är en XPS 13 som är både tunnare och lättare, samtidigt som den erbjuder bättre ljud, prestanda och batteritid.

XPS 13 2 in 1 3
XPS 13 2-i-1. (Foto: Dell)

Nya Dell XPS 13 2-i-1 är den första XPS-datorn som har inbyggd 5G-anslutning. XPS 13 2-i-1 har också eSIM-teknik, vilket gör att du enkelt kan byta abonnemang utan ett fysiskt SIM-kort.

Det magnetiska skalet XPS Folio kan justeras i tre vinklar (100°, 112,5° och 125°) för både extra flexibilitet och komfort. Med XPS Stylus-pennan kan du också uttrycka din kreativitet med en naturlig skrivupplevelse som gör enheten till ett avancerat skissblock.

Skärmen har upp till 4K-upplösning. Den framåtvända webbkameran har en upplösning på 1080p. Dell XPS 2-i-1 har också en 4K-kamera som låter dig ta högupplösta foton.

Pris och tillgänglighet

Dell XPS 13 (9315) är tillgänglig nu, medan Dell XPS 13 2-i-1 (9315 2-i-1) kommer att finnas tillgänglig senare i sommar. Priserna är ännu okända.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dell-datorer för vardagliga behov Förnuft och återvunna material är ledorden för Dell Inspirons nya modeller för skrivbordet och ryggsäcken.
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Dell XPX med större minimalism 2022-generationen av Dell XPS 13 ultrabook bantad 1,8 gånger på insidan.
Koloss på lerfötter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 är ett bra exempel på en god idé som är dåligt genomförd.
Philips: Två datorskärmar för arbete och fritid Hemmakontor eller bortakontor? Philips datorskärmar har inbyggt ljud och kamera.
De viktigaste nyheterna i macOS Ventura Apple gör Mac-upplevelsen bättre genom att lägga till nya produktivitetsverktyg och kontinuitetsfunktioner i macOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend