TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Headset till musik, gaming och jobb hemifrån

Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.

Creatives nya trådlösa hybrid-USB-headset, Creative SXFI Air Gamer, påstås vara något för alla genom att ge spelare och musikentusiaster ljud utan fördröjning till spel, filmer och musik, och de som jobbar hemifrån får kreativ hjälp med digitala samtal.

Creative SXFI Air Gamer är ett hybrid-headset med trådlöst ljud via Bluetooth 5.0 och trådbundet ljud utan fördröjning via USB-C. Tack vare den nya GamerChat-tekniken kan användarna enkelt svara på samtal via Bluetooth utan att behöva ta av sig lurarna, så att de snabbt kan hoppa tillbaka direkt till spelet utan att det avbryts.

Headsetet fungerar även med spelplattformar som Nintendo Switch, som inte brukar ha stöd för kommunikation under spelen.

Creative SXFI Air Gamer
Headsetet har två mikrofoner: en kort för vanlig användning och en lång för spel och jobb hemifrån. (Foto: Creative)

 Headsetet är tänkt att kunna användas länge åt gången och har mjuka öronkuddar av konstläder som andas. USB-C-kabeln är Kevlar-förstärkt och två löstagbara mikrofoner ingår: en lång för spel och onlinemöten och en kortare och mer diskret för telefonsamtal.

SXFI Air Gamer: Pris och tillgänglighet

Headsetetr kan köpas nu och kostar 140 euro, alltså ungefär 1 500 kronor.

Creative

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.