Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2023: Lenovo-skärmar spränger ramarna

Bärbara med dubbla skärmar, varav en kan roteras? Lenovo har tänkt utanför boxen på CES 2023.

Av / 2023-01-07 - 09:52
CES 2023: Lenovo-skärmar spränger ramarna

Lenovo är världens största tillverkare av datorer, men de har förmodligen fortfarande en ”kvadratisk-praktisk-fyrkantig” image att skaka av sig. Och det gjorde de med eftertryck på CES 2023-mässan i Las Vegas. Förutom de förväntade kraftfulla spelmaskinerna hade kineserna bland annat ett digitalt anteckningsblock och en bärbar dator med två OLED-skärmar.

Yogaserien utökades med fler modeller. Inklusive allt-i-ett datorn Yoga AIO 9i, den smala Yoga Slim 6i. Och för dem som inte kan få tillräckligt med skärmutrymme har Yoga Book 9i två 13,3-tums OLED-skärmar.

YogaBook 9i har två skärmar och löst tangentbord. (Foto: Lenovo)

Dessutom har de befintliga modellerna i Yoga-serien naturligtvis uppdaterats med nya processorer från Intel och AMD.

Lenovo fortsätter också att göra surfplattor. Här lanserade Lenovo den 14-tum(!) stora och passande namngivna Lenovo Tab Extreme, som kan växla mellan att fungera som en bärbar dator och surfplatta. Och Lenovo Smart Paper, ett digitalt anteckningsblock med handskriftsigenkänning och plats för mer än 50 000 anteckningar.

11_Louvre_Hero_Folio 18_Lenovo_Tab_Extreme_Hero_Tab_Scecon_Monitor_For_PC_Wireless
<
>
Lenovo Smart Paper - e-Ink-surfplatta med handskriftigenkänning. (Foto: Lenovo)

Även med företagsmodellerna överraskade Lenovo. ThinkBook Plus Twist har två skärmar i en. De två skärmarna är OLED respektive e-Ink, men man kan inte se dem samtidigt eftersom de monterats rygg mot rygg. Å andra sidan kan du välja mellan sidorna på ett ögonblick genom att rotera skärmen runt dess axel.

Vi är inte helt säkra på vilket behov Lenovo har tillfredsställt här – men det är åtminstone originellt och iögonfallande!

 

04_ ThinkBook_Plus_Twist_Hero_Typewriter_Mode 08_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Twist_Hinge 15_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Front_Facing_Left_A_Cover 05_ ThinkBook_Plus_Twist_Hero_OLED_Tablet_mode
<
>
Hokus pokus... bildskärm eller e-Ink? Levos kameleont ThinkBook Plus Twist har dem båda. (Foto: Lenovo)

ThinkBook-serien har också fått ett nytt tillskott i form av ThinkBook 16p Gen 4, som har en ”magisk” dockningsplats högst upp på skärmen där man kan montera uppgraderingsdelar. Såsom en bättre webbkamera, LTE-modem eller videobelysning. Men bara en av dem åt gången.

ThinkBook 16p Gen. 4. (Foto: Lenovo)

Gaming med AI-chip

I samband med CES uppdaterar Lenovo också spelserien Legion. Det innebär världens första dedikerade AI-chip som ska kunna optimera prestanda automatiskt under spelet på nya Lenovo Legion Pro 7 och 7i samt Lenovo Legion Pro 5 och 5i. Många av Lenovos modeller finns i två processorversioner, och ”i” står därför inte för ”insprutning”, utan för ”Intel”.

 

01_Legion_5_Pro_Hero_Front_Facing_Left 02_Legion_Pro_5i_Hero_Front_Facing_Right_ 02_Legion_Pro_7_Hero_Front_Facing_Left 01_Legion_Pro_7i _Hero_Front_Facing_Right
<
>
Lenovo Legion Pro 5i (Intel)

Som med många av de andra CES-lanseringarna kommer pris och nordisk tillgänglighet att meddelas senare.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen