Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2023: Datorbord med inbyggd motionscykel

Ska främja en ”aktiv och hållbar livsstil”.

Av / 2023-01-06 - 12:04
CES 2023: Datorbord med inbyggd motionscykel

Nu är det snart slut med att kolla elpriserna innan du slår på datorn. På den stora elektronikmässan CES i Las Vegas har Acer nämligen lanserat en lösning som kombinerar toppmodern teknik med den mest analoga energikällan: benmusklerna.

Ja, om Acer får bestämma så ska du kunna göra din egen ström för att driva och ladda din dator genom att trampa på pedalerna.

För det ändamålet har företaget presenterat Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som bokstavligen är ett datorbord kombinerat med en stationär cykel.

Med eKinekt BD 3 kan du träna medan du arbetar, samtidigt som rörelseenergin från ditt trampande används för att alstra ström till datorn och andra uppkopplade enheter. En inbyggd LCD-skärm och en tillhörande app ger dig information om träningen och hur mycket energi du genererar.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
(Foto: Acer)

Som med en vanlig motionscykel nere på gymmet kan du justera motståndet i pedalerna. Och skrivbordet är naturligtvis ergonomiskt, så både sitt- och bordshöjden kan justeras.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk är utrustad med tre inbyggda USB-portar, en krok för väskor och en hållare för drycker.

Så omvandlas rörelseenergin till elektricitet

När du trampar på pedalerna omvandlar eKinekt kinetisk energi till en elektrisk laddning, förklarar Acer i ett pressmeddelande.

En timmes konstant cykling med 60 varv i minuten gör att cykelbordet genererar 75 watt effekt. En LED-laddningsindikator på baksidan av cykeln tänds när du trampar på pedalerna och signalerar att rörelseenergin omvandlas.

Pris och tillgänglighet meddelas vid ett senare tillfälle.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen