Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Billig undervattensdrönare

Chasing Dory dyker ner till 15 meter.

Av / 2019-09-19 - 14:32
Billig undervattensdrönare

Flygande drönare är kul. Åtminstone de som kommer tillbaka och inte fastnar i ett träd. Det gör inte den här. Men däremot kanske den fastnar i tång, för den är gjord för vatten.

Chases undervattensdrönare kostar inte en förmögenhet och kan dyka ner till 15 meter. Och den styrs med mobilen.

Chasing Dory består av två huvuddelar, en boj som guppar på vattenyten och en kabelansluten drönare med inbyggd kamera och ljus.

Kameran sänder live till mobilen, men skärmdelning fungerar också, så att man styr den med en mobil och tittar på kamerabilden på en annan.

Till skillnad från flygande drönare kan Chasing Dory köras i ungefär en timme på en laddning, antagligen lite kortare om man tänder de två LED-lamporna för att se i mörker under ytan.

Drönaren kan låsas till ett visst djup och man kan vinkla den 45 grader uppåt eller nedåt och spara inspelningarna antingen internt eller på mobilen. Fast 8 GB internminne är i minsta laget för 1080 HD-inspelningar.

Chasing Dory väger bara 1,3 kilo och det ingå en liten väska med plats för bojen och kabeln.

Det bästa med Chasing Dory är priset. Allting i väskan kostar bara 6 000 kronor. Det gör undervattensdrönaren till en av de allra billigaste, mycket billigare än exempelvis den större Chasing Mini – som dock har 4K-video och kan dyka ända ner till 100 meter.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen