TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

I dag lanseras Audi e-tron GT

Audis nya lyx-sedan har officiell världspremiär i dag. Följ evenemanget här!

Audi e-tron har varit en stor framgång här i Norden. Snart får den sällskap av en ny familjemedlem: den lyxiga fyrdörrars-coupén e-tron GT som lanseras i dag.

GT-modellen får en toppmodern kaross i aluminium och stål, och naturligtvis elektrisk quattro-fyrhjulsdrift. Prestanda har angetts till 590 hästkrafter och 0–100 ska gå på 3,5 sekunder, med en räckvidd på 400 kilometer.

Men detta gällde konceptmodellen – i dag får vi äntligen reda på detaljerna om den färdiga produktionsmodellen!

Vi hoppas också få reda på mer om infotainment-systemet och framför allt vilket premium-ljudsystem som man kan stoppa i sin Audi.

Audi e-tron GT blir en direkt utmanare till Porsche Taycan, som kan levereras med både Bose- och Burmester-system mot pristillägg.

Porsche Taycan: Elchocksliknande ljudupplevelser Porsches nya super-elbil kan levereras ned premium-ljudsystem från Bose eller Burmester. Vi har testat båda!
Konceptmodellen av e-tron GT har 590 hästkrafter och gör 0–100 på 3,5 sekunder, med en räckvidd på över 400 kilometer. (Foto: Audi)

Följ lanseringen på YouTube

Audis nya lyxcoupé har alltså officiell världspremiär i dag, men du behöver varken pressleg eller VIP-biljett för att vara på evenemanget.

Världslanseringen strömmas nämligen live på YouTube, med början klockan 13:00 svensk tid. Då kan du se Lucas di Grassi köra e-tron GT på racerbanan i Neuburg.

Klockan 19:00 går själva premiären av stapeln, då visar Marc Lichte upp den färdiga versionen av e-tron GT.

Länk hittar du längst ner i den här artikeln. Och medan du väntar kan du gotta dig med några av våra andra artiklar om ”ljud i bil”!


Läs också

Släpp lös hingsten!

https://www.youtube.com/watch?v=CMcNVLypkw0

https://youtu.be/StkkIdBY5r0

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.