Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

I dag lanseras Audi e-tron GT

Audis nya lyx-sedan har officiell världspremiär i dag. Följ evenemanget här!

Av / 2021-02-09 - 11:26
I dag lanseras Audi e-tron GT

Audi e-tron har varit en stor framgång här i Norden. Snart får den sällskap av en ny familjemedlem: den lyxiga fyrdörrars-coupén e-tron GT som lanseras i dag.

GT-modellen får en toppmodern kaross i aluminium och stål, och naturligtvis elektrisk quattro-fyrhjulsdrift. Prestanda har angetts till 590 hästkrafter och 0–100 ska gå på 3,5 sekunder, med en räckvidd på 400 kilometer.

Men detta gällde konceptmodellen – i dag får vi äntligen reda på detaljerna om den färdiga produktionsmodellen!

Vi hoppas också få reda på mer om infotainment-systemet och framför allt vilket premium-ljudsystem som man kan stoppa i sin Audi.

Audi e-tron GT blir en direkt utmanare till Porsche Taycan, som kan levereras med både Bose- och Burmester-system mot pristillägg.

Läs också Porsche Taycan: Elchocksliknande ljudupplevelser Porsches nya super-elbil kan levereras ned premium-ljudsystem från Bose eller Burmester. Vi har testat båda!
Konceptmodellen av e-tron GT har 590 hästkrafter och gör 0–100 på 3,5 sekunder, med en räckvidd på över 400 kilometer. (Foto: Audi)

Följ lanseringen på YouTube

Audis nya lyxcoupé har alltså officiell världspremiär i dag, men du behöver varken pressleg eller VIP-biljett för att vara på evenemanget.

Världslanseringen strömmas nämligen live på YouTube, med början klockan 13:00 svensk tid. Då kan du se Lucas di Grassi köra e-tron GT på racerbanan i Neuburg.

Klockan 19:00 går själva premiären av stapeln, då visar Marc Lichte upp den färdiga versionen av e-tron GT.

Länk hittar du längst ner i den här artikeln. Och medan du väntar kan du gotta dig med några av våra andra artiklar om ”ljud i bil”!


Läs också Släpp lös hingsten! Ford-historien har sett flera ovärdiga bilmodeller som haft Mustang-namnet. Detta är inte en av dem.

Läs också Bästa ljudet på fyra hjul Om du har en Bentley på inköpslistan så se till att få med Naim-anläggningen. Du kommer inte att ångra dig.

https://www.youtube.com/watch?v=CMcNVLypkw0

https://youtu.be/StkkIdBY5r0

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Rulla till toppen