Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

I dag lanseras Audi e-tron GT

Audis nya lyx-sedan har officiell världspremiär i dag. Följ evenemanget här!

Audi e-tron har varit en stor framgång här i Norden. Snart får den sällskap av en ny familjemedlem: den lyxiga fyrdörrars-coupén e-tron GT som lanseras i dag.

GT-modellen får en toppmodern kaross i aluminium och stål, och naturligtvis elektrisk quattro-fyrhjulsdrift. Prestanda har angetts till 590 hästkrafter och 0–100 ska gå på 3,5 sekunder, med en räckvidd på 400 kilometer.

Men detta gällde konceptmodellen – i dag får vi äntligen reda på detaljerna om den färdiga produktionsmodellen!

Vi hoppas också få reda på mer om infotainment-systemet och framför allt vilket premium-ljudsystem som man kan stoppa i sin Audi.

Audi e-tron GT blir en direkt utmanare till Porsche Taycan, som kan levereras med både Bose- och Burmester-system mot pristillägg.

Annons
Porsche Taycan: Elchocksliknande ljudupplevelser Porsches nya super-elbil kan levereras ned premium-ljudsystem från Bose eller Burmester. Vi har testat båda!

Konceptmodellen av e-tron GT har 590 hästkrafter och gör 0–100 på 3,5 sekunder, med en räckvidd på över 400 kilometer. (Foto: Audi)

Följ lanseringen på YouTube

Audis nya lyxcoupé har alltså officiell världspremiär i dag, men du behöver varken pressleg eller VIP-biljett för att vara på evenemanget.

Världslanseringen strömmas nämligen live på YouTube, med början klockan 13:00 svensk tid. Då kan du se Lucas di Grassi köra e-tron GT på racerbanan i Neuburg.

Klockan 19:00 går själva premiären av stapeln, då visar Marc Lichte upp den färdiga versionen av e-tron GT.

Länk hittar du längst ner i den här artikeln. Och medan du väntar kan du gotta dig med några av våra andra artiklar om ”ljud i bil”!

Annons

Läs också

Släpp lös hingsten!

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.