TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audi e-tron blir ny

Längre räckvidd, snabbare laddning, nytt utseende – och nytt namn.

forfatter
Publicerad 2022-01-17 - 15:39

Eftersom Audi bara hade en elbil i sortimentet var det bara naturligt att den fick heta något helt annorlunda. Och ”e-tron” är både vitalt och tufft och anspelar på framtidsvisioner genom att referera till sci-fi-filmen Tron från 1982, som mästerligt beskriver datahackning och artificiell intelligens. Ett riktigt tekniknamn alltså, som Audi sedermera har använt för alla sina hybridbilder sedan 2009. När den helelektriska SUVen kom 2018 var det kulmen på allt som e-tron-avdelningen hade åstadkommit inom teknik fram till dess. Att e-tron blev det fullständiga namnet, i stället för ett suffix som på hybridbilarna fram till dess, var både coolt och elegant.

På den tiden fanns det bara Tesla och Jaguar att konkurrera mot i premiumsegmentet och e-tron var ett logiskt namn. I dag ser marknaden helt annorlunda ut och efter att den lite mindre suven Q4 e-tron kom, byggd på VAG:s MEB-plattform, så passade plötsligt inte enbart e-tron så bra längre.

Audi Q8 e-tron?

Därför är det naturligt för Audi att döpa om den när nya e-tron kommer 2022/23. Enligt tyska Automobilwoche ska den heta Q8 e-tron.

Det är logiskt, eftersom bilen faktiskt är byggd på ett Q8-chassi, med samma längd på 4986 mm. I modellserien ska det också göras plats för en Q6 e-tron, som kommer att hamna mellan Q4 och Q8.

Audi Q8 e tron
Audi Q8 e-tron får ett nytt utseende, vilket avslöjas av spionbilder. Foto: Faksimil från Drivingelectric

Nytt innanmäte

Det är inte bara namnet som är nytt, det har hänt för mycket på tekniksidan sedan 2018. Inte minst vad gäller räckvidd och snabbladdning. Enligt Drivingelectric har Audi bekräftat att elektronik och batterier ska uppgraderas och de spekulerar i att den nya bilmodellen kommer att finnas med ett batteri på mer än 100 kWh. Det är inte särskilt långsökt, eftersom räckvidd är en mycket viktig faktor för människor när de ska köpa en ny elbil. Både Tesla Model S Plaid och X Plaid får ett batteri på 100 khW, detsamma gäller kinesiska NIO ES8 och Volkswagens MEB-plattform förväntas utöka maxkapaciteten till 111 kWh – med ID.Buzz som första bilmodell.

Snabbare snabbladdning förväntas också. Dagens e-tron kan ladda med max 150 kW, men vi tycker att det vore konstigt om Audi nöjde sig med mindre än att tangera Teslas 250 kW för Model 3 och Model Y. Även Hyundai Ioniq 5 och Kia EV6 får 220–230 kW en bra dag. Allt under 200 kW skulle göra oss besvikna.

”Fossil” plattform

Q8 e-tron byggs däremot inte på den elektriska MEB-plattformen utan kommer, liksom sin föregångare, att dela MLB-plattformen med förbränningsmodellerna Q7 och Q8. Detta blir högst sannolikt den sista elbilen från Audi på denna plattform.

bang and olufsen sound system audi a8 acoustic lense
Låt oss hoppas att Audi Q8 e-tron går att köpa med samma B&O Advanced Sound System som hybridversionen av Q8. Foto: Bang & Olufsen

Hur blir det ljud och infotainment?

Huruvida nya Q8 e-tron får ett häftigare infotainmentsystem än tidigare vet vi inte, men det kommer antagligen vara Audi MMI (Multimedia Interface) plus och pro, som finns i e-tron och Q4 e-tron. Men är det för mycket att hoppas på en större skärm i Q8? 10,1 tum är liksom lite mesigt.

audi e tron infotainment
Den största infotainment-skärmen som finn i nuvarande Audi e-tron är på 19,1 tum, vilket vi tycker är i minsta laget. Låt oss hoppas på en större i Q8 e-tron. Foto: Audi

 

En annan sak vi hoppas på är möjligheten att välja Bang & Olufsens Advanced Sound System, samma som i Q8. Med 23 aktiva högtalarelement, akustisk lins på diskanten och sammanlagt 1920 watt förstärkareffekt. I föregångaren e-tron kunde man även välja Bang & Olufsen, fast då ett enklare surroundsystem med 16 högtalare och 705 watt. Vi var visserligen förtjusta när vi testade det, men det finns ingen anledning för Audi att beröva en premium-elbil samma lyx som hybrid-dieselbilarna.

Audi Q8 989x556 1 Audi Q8 1 989x618 1
<
>
Med en ny front kommer förmodligen Q8 e-tron att se mer ut som den ursprungliga Q8 (bilden) än nuvarande e-tron. Foto: Audi

Nytt utseende

Till nytt namn och ny insida hör också ett uppdaterat utseende. Spionbilder, bland annat publicerade av ovan nämnda Drivingelectric, avslöjar att nya e-tron får en ny front, i linje med Q4 e-tron. Ur den synvinkeln tycks den likna den ursprungliga Q8 mer än vad e-tron gör idag.

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation Harley-elcyklar får Google Cloud De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.
BMW avslöjar räckvidden på iX1 Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.
Nu bör du köpa Tesla Model Y Om du beställer en Model Y nu behöver du inte längre oroa dig för övervikt. Lasten har också fått bättre säkring.
Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.
Världens smartaste elcykel i två nya versioner Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.
Porsches perfekta kompromiss Pris och prestanda gör GTS till Porsches kanske bästa Taycan-version.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend