TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Bussen kommer den 9:e mars!

Volkswagen presenterar inom kort el-vanen som många har väntat på: ID.Buzz.

forfatter
Publicerad 2022-01-14 - 14:37

Det har gått ett par år sedan vi såg 3D-grafiken som föreställde vanen som ska ta över arvet efter Volkswagens gamla hippiebuss. Och ända sedan vi såg de första bilderna har vi velat ha den!

Nu är lanseringsdatumet äntligen klart, det är satt till den 9:e mars. Då förväntar vi oss att det en gång för alla kommer att vara klart vad den kommer att kosta, vilken typ av batteripaket den får och alla andra specifikationer.

Volkswagens vd Herbert Diess avslöjar på sitt Twitter-konto att VW ID.Buzz presenteras 9 mars.

Premium-van

Vi förväntar oss att ID.Buzz, eller vad den nu kommer att heta egentligen, inte kommer att behöva skämmas i förhållande till premium-vanen Caravelle. Både när det gäller komfort, plats och utrustning. Här finns det plats för ett ordentligt ljudsystem, undrar just om Volkswagen kommer att plocka fram något riktigt speciellt.

Exakt hur mycket premium prislappen blir återstår att se, men vi räknar med att det kommer olika prisnivåer och prestanda- och utrustningspaket.

Läs också Behöver mer ös! Volkswagen ID.4 är en fin bil att köra, men utan möjligheter att uppgradera stereon känner man sig aldrig som kung på vägen.

Bilen blir 4,7 meter lång, vilket faktiskt är ganska kompakt. Som jämförelse är Caravelle 4,9 meter lång, medan crossover-SUV:arna ID.4 och ID.5 är 4,6 meter. Det betyder att ID.Buzz bör få plats i de flesta garage, så länge de klarar höjden 1,9 meter. Buzz är dessutom cirka 10 cm bredare än ”små bilar”: 1 976 mm.

Här är teasern till ID.Buzz:

111 kWh och 600 km räckvidd

Enligt ryktena blir ID.Buzz den första bilen på MEB-plattformen som har ett större batteri än 77 kWh. Faktum är att det största batteriet ska vara på hela 111 kWh, vilket påstås ge en räckvidd på uppemot 600 km (WLTP). Den kommer även att finnas med fyrhjulsdrift.

Det hävdas ett bagageutrymme bak på 600 liter, plus en stor ”frunk” på 200 liter. Så här ska det inte råda brist på plats på familjens eskapader!

VW ID Buzz interior 989x557 1 VW ID Buzz hvit2 scaled 1 989x557 1
<
>
Spionbilder från tyska Auto Motor und Sport avslöjar en ganska vanlig ratt. Och dessutom ett ganska så ordinärt utseende när man tar bort konceptbilens livfulla färger. Foto: Stefan Baldauf

Spionbilder av ID-Buzz

Spionbilder från tyska Auto Motor und Sport visar att bilen har en ganska ordinär ratt, till skillnad från ”pilotratten” som försvinner in i instrumentbrädan på konceptmodellen. ID.Buzz ska vara redo för fullständig självkörning, men blir det garanterat inte i första taget.

Bilderna visar också att bilen, som ser ganska fräsch och pigg ut i gult och silver på konceptbilderna, också kan se ganska billig ut i vitt eller svart.

Vi rapporterar från lanseringen

Vi lovar att rapportera om alla detaljer om ID.Buzz (eller blir det ID.6?), så fort vi får dem den 9:e mars.

 

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

2 svar på ”Bussen kommer den 9:e mars!”

Lämna en kommentar

Landet planerar förbud mot elbilar Anledningen är den hotande energikrisen.
Opel Astra lanseras i två elektriska versioner Sports Tourer Electric kan bli bilen familjen önskar sig.
Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Följ Ljud & Bild