TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bussen kommer den 9:e mars!

Volkswagen presenterar inom kort el-vanen som många har väntat på: ID.Buzz.

forfatter
Publicerad 2022-01-14 - 14:37

Det har gått ett par år sedan vi såg 3D-grafiken som föreställde vanen som ska ta över arvet efter Volkswagens gamla hippiebuss. Och ända sedan vi såg de första bilderna har vi velat ha den!

Nu är lanseringsdatumet äntligen klart, det är satt till den 9:e mars. Då förväntar vi oss att det en gång för alla kommer att vara klart vad den kommer att kosta, vilken typ av batteripaket den får och alla andra specifikationer.

Volkswagens vd Herbert Diess avslöjar på sitt Twitter-konto att VW ID.Buzz presenteras 9 mars.

Premium-van

Vi förväntar oss att ID.Buzz, eller vad den nu kommer att heta egentligen, inte kommer att behöva skämmas i förhållande till premium-vanen Caravelle. Både när det gäller komfort, plats och utrustning. Här finns det plats för ett ordentligt ljudsystem, undrar just om Volkswagen kommer att plocka fram något riktigt speciellt.

Exakt hur mycket premium prislappen blir återstår att se, men vi räknar med att det kommer olika prisnivåer och prestanda- och utrustningspaket.

Läs också Behöver mer ös! Volkswagen ID.4 är en fin bil att köra, men utan möjligheter att uppgradera stereon känner man sig aldrig som kung på vägen.

Bilen blir 4,7 meter lång, vilket faktiskt är ganska kompakt. Som jämförelse är Caravelle 4,9 meter lång, medan crossover-SUV:arna ID.4 och ID.5 är 4,6 meter. Det betyder att ID.Buzz bör få plats i de flesta garage, så länge de klarar höjden 1,9 meter. Buzz är dessutom cirka 10 cm bredare än ”små bilar”: 1 976 mm.

Här är teasern till ID.Buzz:

111 kWh och 600 km räckvidd

Enligt ryktena blir ID.Buzz den första bilen på MEB-plattformen som har ett större batteri än 77 kWh. Faktum är att det största batteriet ska vara på hela 111 kWh, vilket påstås ge en räckvidd på uppemot 600 km (WLTP). Den kommer även att finnas med fyrhjulsdrift.

Det hävdas ett bagageutrymme bak på 600 liter, plus en stor ”frunk” på 200 liter. Så här ska det inte råda brist på plats på familjens eskapader!

VW ID Buzz interior 989x557 1 VW ID Buzz hvit2 scaled 1 989x557 1
<
>
Spionbilder från tyska Auto Motor und Sport avslöjar en ganska vanlig ratt. Och dessutom ett ganska så ordinärt utseende när man tar bort konceptbilens livfulla färger. Foto: Stefan Baldauf

Spionbilder av ID-Buzz

Spionbilder från tyska Auto Motor und Sport visar att bilen har en ganska ordinär ratt, till skillnad från ”pilotratten” som försvinner in i instrumentbrädan på konceptmodellen. ID.Buzz ska vara redo för fullständig självkörning, men blir det garanterat inte i första taget.

Bilderna visar också att bilen, som ser ganska fräsch och pigg ut i gult och silver på konceptbilderna, också kan se ganska billig ut i vitt eller svart.

Vi rapporterar från lanseringen

Vi lovar att rapportera om alla detaljer om ID.Buzz (eller blir det ID.6?), så fort vi får dem den 9:e mars.

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Spännande. Men id6 blir det inte. Finns ju redan en modell med det namnet.
https://www.volkswagen.se/sv/elbilar/vara-elbilar/id6.html

Hade jag haft 500k över skulle jag lätt ha köpt bilen.

Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend