Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

KIA EV6

Laddar på 20 minuter och går 50 mil.

Av / 2021-03-15 - 11:05
KIA EV6

De första bilderna av KIAs kommande elbil i mellanklassen har släppts. EV6 bygger på samma E-GMP-plattform som Hyundai Ioniq 5 kan köra upp till 500 km med det största batteripaketet.

KIA har släppt bilder, men ännu så länge har vi inte sett några specifika data om EV6, som är den första i en rad elbilar på den nya plattformen.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

Auto Express i England har dock listat ut att bilen förmodligen får samma 72,6 kW-batteripaket som nya Ioniq 5, vilket ska räcka till 50 mil. EV6 kommer att finnas med två- och fyrhjulsdrift och med olika batteripaket.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

Eftersom den delar plattform med Ioniq 5 har den också samma 800 V-arkitektur som stöder upp till 200 kW-snabbladdning. Det ska alltså gå att ladda batteriet från 10 till 80 procent på mindre än 20 minuter.

KIA EV6: Pris och tillgänglighet

EV6 lanseras officiellt i slutet av mars, då vet vi mer om pris, batteripaket och inte minst när den går att köpa. Enligt KIA ska bilen vara på gång längre fram under 2021, men ännu så länge vet vi inte när den kan beställas och levereras.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Rulla till toppen