TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+
Nyhet

KIA EV6

Laddar på 20 minuter och går 50 mil.

forfatter
Publicerad 2021-03-15 - 11:05

De första bilderna av KIAs kommande elbil i mellanklassen har släppts. EV6 bygger på samma E-GMP-plattform som Hyundai Ioniq 5 kan köra upp till 500 km med det största batteripaketet.

KIA har släppt bilder, men ännu så länge har vi inte sett några specifika data om EV6, som är den första i en rad elbilar på den nya plattformen.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

Auto Express i England har dock listat ut att bilen förmodligen får samma 72,6 kW-batteripaket som nya Ioniq 5, vilket ska räcka till 50 mil. EV6 kommer att finnas med två- och fyrhjulsdrift och med olika batteripaket.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

Eftersom den delar plattform med Ioniq 5 har den också samma 800 V-arkitektur som stöder upp till 200 kW-snabbladdning. Det ska alltså gå att ladda batteriet från 10 till 80 procent på mindre än 20 minuter.

KIA EV6: Pris och tillgänglighet

EV6 lanseras officiellt i slutet av mars, då vet vi mer om pris, batteripaket och inte minst när den går att köpa. Enligt KIA ska bilen vara på gång längre fram under 2021, men ännu så länge vet vi inte när den kan beställas och levereras.

KIA EV6. Foto: KIA
KIA EV6. Foto: KIA

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Äntligen testad: Ariya lever upp till det mesta Nu när Ariya äntligen finns på marknaden kan Nissan mycket väl pensionera Leaf för gott. Det här är det mest förnuftiga bilen för många.
Äntligen en större elbil från Citroën ë-C4 X kan bli Citroëns nya bästsäljare.
Det bästa Volvo-köpet Klarar man sig med framhjulsdrift så kan den här versionen av Volvo XC40 vara mitt i prick.
Kolla in foton och data på nya Hyundai Ioniq 6 Extremt lågt luftmotstånd ger längre räckvidd.
Mest plats men ändå bra komfort Mercedes-Benz EQV är vanen för dig som behöver plats för hela familjen och massor av bagage! Här är skälet till att vi inte jublar.
Världens snabbaste budbil? Tar dina e-handelspaket från 0–100 på 2 sekunder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend