annons
annons

Sony Xperia Z3

Tåligaste kameramobilen

Sonys flaggskeppsmobil är ett större steg framåt än man kunde tro.

Nu är den fullständigt damm- och vattentät. Den redan tidigare utmärkta kameran har blivit ytterligare något bättre. Både bild- och ljudkvalitet är i toppklass.
Snålt med lagring så man måste nästan stoppa i minneskort.

Z3 har blivit helt metallisk och fått mer rundade kanter. Det välkomnar vi verkligen då plastdetaljerna och de vassa kanterna var en av de få saker vi inte gillade med tidigare Z-modeller. Nu ligger den mycket bra i handen. Den kan dessutom fås i flera riktigt fina färger. Den är märkbart snabbare än förra modellen och lika snabb eller snabbare än konkurrenterna. Den har påtagligt mer batteri kvar efter en dag än de flesta mobiler vi sett under 2014.

Sonys skärmtekniker Triluminos Display och Live Colour LED låter kanske som gimmickar, men ger faktiskt en alldeles utmärkt bildkvalitet. Ljusstyrkan är mycket bra och gör Z3 hyggligt läsbar även i solljus. Dessutom har den bra kontrast och en utmärkt betraktningsvinkel. Bildbehandlingen gör även att man kan få den färgåtergivning man önskar, antingen livlig för filmtittande eller korrekt när man ska kontrollera sina foton.

Liksom tidigare har optiken en mycket bra ljusstyrka, vilket i kombination med den ovanligt stora kamerasensorn gör att man får användbara bilder även i svagt ljus. Liksom tidigare ger kameran välexponerade bilder med bra färgåtergivning. Vi noterade även ytterligare lite bättre kontrast. Pillar man lite med inställningarna är det en av få kameramobiler där man kan få bra bilder under de flesta förhållanden.

Slutsats
Vid första anblicken är det lätt att tro att Z3 bara är en mindre uppgradering. Men den är faktiskt snabbare än någonsin, tåligare än någonsin och både kameran och ljudet har blivit ännu bättre. Och det jämfört med Z2 som redan tidigare var bland våra absoluta favoriter. De få klagomål vi tidigare haft har rättats till och det är nu faktiskt svårt att hitta något att anmärka på. Den har till och med blivit snyggare och skönare att hålla i!

Bästa pris på Sony Xperia Z3
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 4.4.4
 • Skärm: 5,2-tums IPS, 1080 x 1920 (424 ppi)
 • Processor: 2,5 GHz quadcore Snapdragon 801
 • Internminne: 3 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 128 GB)
 • Kameror: 20,7 Mp 22 mm + 2,2 Mp
 • Trådlöst: 4G LTE, wifi a/b/g/n/ac, NFC, BT 4.0
 • Mått: 146 x 72 x 7,4 mm, 153 gram
 • Batteri: 3 100 mAh, 16 h taltid, 920 h standby
 • Pris: 6 000 kr
 • sonymobile.com
Pris: 6000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-