annons
annons

LG G3

Äntligen toppklass från LG

En snabb och lättanvänd lyxig mobil med imponerande skärm och kamera.

Stor och galet högupplöst skärm. Enkel användning med rent gränssnitt med få onödiga appar. Utmärkt kamera med snabb fokus.
Dålig högtalare som dumt nog sitter på baksidan. Strömtörstig skärm drar ner batteritiden.

Trots den rejält stora skärmen känns inte mobilen speciellt klumpig i handen. Baksidan är visserligen gjord av plast, men med en metallfilm som gör att den faktiskt känns lyxig. Förutom den rejäla skärm- storleken är det upplösningen som sticker ut från mängden. Med hela 583 punkter per tum känns plötsligt Apples Retina-skärmar inte lika imponerande längre. Färgåtergivningen är naturlig vilket är bra för foto och video. Den är dock inte den bästa i solljus eftersom ljusstyrkan inte är bland de bästa.

Det mest uppseendeväckande med kameran är den nya laser-autofokusen. Tack vare snabbare avståndsmätning kan man inte bara knäppa korten snabbare, man kan även få skarpare bilder i dåligt ljus. Speciellt som den har optisk bildstabilisering. Lagom uppljusade med korrekta färger och väldigt lite brus. I dagsljus imponerade kameran med skarpa foton och bra vitbalans. Toppklass!

I motsats till tidigare överlastade gränssnitt och dussintals ointressanta appar är G3 ett under av enkelhet och minimalism. Ikonerna är tydliga och bara appar med tydlig nytta finns med.

Med tanke på specifikationerna borde G3 ha toppat mätningarna, men den är faktiskt ”bara” lika snabb som konkurrenterna. Skärmen slukar ström så räkna inte med mer än en dags användning innan mobilen måste laddas.

Slutsats
G3 är inte bara en förbättring av G2, det är en helt ny mobil med unika fördelar och finesser. Skärmen är den skarpaste vi någonsin sett, kameran är bland de allra bästa och fokuserar blixtsnabbt. Dessutom känns den för en gångs skull så lyxig som den premiummobil den är. Till råga på allt är den snabb som sjutton och lätt att använda. Normalt sett skulle vi avslutat med ett ”men”, men G3 har knappt några nackdelar.

Bästa pris på LG G3
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
 • Operativsystem: Android 4.4.2
 • Skärm: 5,5-tums IPS, 2560 x 1440 (583 ppi)
 • Processor: 2,5 GHz Quadcore Snapdragon 801
 • Internminne: 2–3 GB
 • Minne: 16–32 GB + microSD (max 128 GB)
 • Kameror: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
 • Trådlöst: 4G LTE, Wifi a/b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
 • Mått: 146 x 75 x 9,3 mm, 154 gram
 • Batteri: 3 000 mAh
 • Pris: 5 000-5 500 kr
 • lg.com/se
Pris: 5000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-