annons
annons

Koss UR55

Varken eller

Koss mellanstora UR55 är de enda öppna hörlurarna i testet. Utan att det hjälper.

Varm klang. Potent bas. Passar iPod.
Färgat ljud. Oraffinerad klang. Inte idealisk komfort.

Små kåpor kan vara en fördel om kuddarna är ovala. Sådana har inte UR55, utan små runda. Visserligen av den bekväma, tygklädda sorten, men de klämmer örats ytterkant och försämrar komforten i långa loppet. Synd, för lurarna är små och kan fällas ihop, och passar fint till iPoden. Hemma också, för den delen, även om sladden är kort. De öppna kåporna läcker lite – men inte plågsamt mycket – ljud, fast å andra sidan dämpar de inte så mycket oväsen utifrån. Hemma, när man skulle ha använt 6,5-mm-adaptern som inte ingår, är det knappast kritiskt. Men där kommer de öppna kåporna bättre till sin rätt.
Klangbilden är förhållandevis väl balanserad. Trots att kåporna är små och öppna så finns det bas, även om den inte är av det slag som får plomberna att lossna. Ljudbilden är klart färgad, med betoningar både här och där, men den varma klangen maskerar lite av problemen så att UR55 absolut är lyssningsvänliga. Detaljer maskeras också, så man får ingen större insikt i musikens finare nyanser. För hemmabruk är de alltså inte idealiska som hörlurar för aktiva lyssnare. De passar bättre till bärbart bruk, även om brusdämpningen naturligtvis inte är idealisk.

Bästa pris på Koss UR55
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Koss UR55 Känslighet: 100 dB Impedans: 36 ohm Vikt: 165 g Typ: Öppen Pris: 450 kr
Pris: 450:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-