annons
annons

Kitsound Radio Air

Snygg reseradio med streaming

Strömning och digitalradio gör Kitsound Air till ett bra alternativ i de lägre prisklasserna.

Cool design och bra pris.
Tunn bas och ihåligt mellanregister.

För dem som helt enkelt behöver en liten bärbar radio är Kitsounds läckra Air-modell med FM- och DAB-mottagning ett lockande alternativ i det ständigt växande urvalet av digitala radioapparater. Som hos så många av konkurrenternas modeller får man även här Bluetooth med strömning av musiken från mobilen. Ett litet uppladdningsbart batteri ser till att du kan ta med dig radion överallt och spela i uppemot sex timmar innan det är dags för laddning.

Radio Air finns i svart och vitt och är ett billigt alternativ till Tivoli- och Pinell-varianterna, och designen gör att den skiljer sig från mängden. Men touch-knappar på toppen och billiga plastrattar på sidan? En designmiss som i mångt och mycket uppvägs av volymkontrollens läckra placering i änden av handledsremmen av konstläder och av den ljusstarka skärmen på fronten.

Batteriet sitter under en lucka i botten och kan bytas ut om det tryter. Det är ett plus, men batteritiden på sex timmar är inte all världen.

Man byter ljudkälla med den översta ratten på sidan. Där sitter också en omkopplare som släcker ljuset på skärmen, så att man inte bländas när alarmet agerar väckarklocka på nattduksbordet.

På baksidan finns en ljudingång, om det skulle vara mer praktiskt – till exempel om man vill lyssna på något annat än radio eller strömmad musik från mobilen.

 

Tunt ljud

Så fort man har insett hur man letar reda på och lagrar stationer (upp till 20 ryms i minnet) är det bara att välja ljudkälla. Då växlar man snabbt mellan FM/DAB, Bluetooth och en inkopplad ljudkälla, sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta.

Märk väl om man kan leva med att ljudet är tunt och klangen lite ihålig. För ljudkvalitet är inte radions största styrka. Man kan knappast klaga på tunn bas i en så här liten högtalare, men man ska kunna förvänta sig ett fylligare ljud, särskilt i mellanregistret. Det låter tillräckligt rent för att man ska kunna hänga med i texterna i låtarna, och tal är inga problem.

Det är med musik Radio Air faller igenom. Sätt på klassisk musik och byt till något tyngre med bas, så förstår du vad jag menar. Stråkar låter metalliska och basen låter mer som när någon trummar på en pappkartong. Ljudet är färgat och bitvis oklart i diskanten, men stora delar av tiden är ljudbilden gott och väl tillräckligt klar för att Kitsound-radion ska fungera som ett billigt och bärbart alternativ.

Med strömning via Bluetooth blir ljudet lite fylligare, men inte tillräckligt mycket för att fängsla oss. Som i så många andra reseradioapparater är det ljudkvalitet som saknas mest här också.

Kitsound kunde med fördel ha jobbat lite mer med ljudet, för i övrigt är Radio Air ett lockande val bland alla bärbara radioapparater kring tusenlappen

För dem som helt enkelt behöver en liten bärbar radio är Kitsounds läckra Air-modell med FM- och DAB-mottagning ett lockande alternativ i det ständigt växande urvalet av digitala radioapparater. Som hos så många av konkurrenternas modeller får man även här Bluetooth med strömning av musiken från mobilen. Ett litet uppladdningsbart batteri ser till att du kan ta med dig radion överallt och spela i uppemot sex timmar innan det är dags för laddning. Radio Air finns i svart och vitt och är ett billigt alternativ till Tivoli- och Pinell-varianterna, och designen gör att den skiljer sig från mängden. Men touch-knappar på toppen och billiga plastrattar på sidan? En designmiss som i mångt och mycket uppvägs av volymkontrollens läckra placering i änden av handledsremmen av konstläder och av den ljusstarka skärmen på fronten. Batteriet sitter under en lucka i botten och kan bytas ut om det tryter. Det är ett plus, men batteritiden på sex timmar är inte all världen. Man byter ljudkälla med den översta ratten på sidan. Där sitter också en omkopplare som släcker ljuset på skärmen, så att man inte bländas när alarmet agerar väckarklocka på nattduksbordet. På baksidan finns en ljudingång, om det skulle vara mer praktiskt – till exempel om man vill lyssna på något annat än radio eller strömmad musik från mobilen.  

Tunt ljud

Så fort man har insett hur man letar reda på och lagrar stationer (upp till 20 ryms i minnet) är det bara att välja ljudkälla. Då växlar man snabbt mellan FM/DAB, Bluetooth och en inkopplad ljudkälla, sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta. Märk väl om man kan leva med att ljudet är tunt och klangen lite ihålig. För ljudkvalitet är inte radions största styrka. Man kan knappast klaga på tunn bas i en så här liten högtalare, men man ska kunna förvänta sig ett fylligare ljud, särskilt i mellanregistret. Det låter tillräckligt rent för att man ska kunna hänga med i texterna i låtarna, och tal är inga problem. Det är med musik Radio Air faller igenom. Sätt på klassisk musik och byt till något tyngre med bas, så förstår du vad jag menar. Stråkar låter metalliska och basen låter mer som när någon trummar på en pappkartong. Ljudet är färgat och bitvis oklart i diskanten, men stora delar av tiden är ljudbilden gott och väl tillräckligt klar för att Kitsound-radion ska fungera som ett billigt och bärbart alternativ. Med strömning via Bluetooth blir ljudet lite fylligare, men inte tillräckligt mycket för att fängsla oss. Som i så många andra reseradioapparater är det ljudkvalitet som saknas mest här också. Kitsound kunde med fördel ha jobbat lite mer med ljudet, för i övrigt är Radio Air ett lockande val bland alla bärbara radioapparater kring tusenlappen
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Kitsound Radio Air
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Bärbar radio
  • FM/DAB+
  • Strömning: Bluetooth
  • Övrigt: Ljudingång och alarm, uppladdningsbart batteri
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-