annons
annons
annons

Test av Geneva Classic S

Augusti 2017
Geneva Classic S

Det bästa ljudet

Geneva-radion har vacker faner som ger en liten antydan om ljudkvaliteten.

Ljud & Bild tycker

  • Balanserad och klar ljudbild med tuff bas. Kvaliteten är i topp och användarvänligheten är felfri.

  • Ingen skärm, inget multiroom och smalt stereoperspektiv.

Augusti 2017
Geneva Classic S
annons

Geneva Classic S fortsätter längs samma väg som sina föregångare. Enkel skötsel, tjusig byggkvalitet och klassledande ljud gör den kanske till den bästa kompletta minianläggningen i en enda låda. Classic S styrs enkelt med fjärrkontrollen eller från styrplattan på toppen. Den är märkt med loggan präglad i faneren. När man har packat upp och kopplat in anläggningen behöver man inte göra något annat än att välja ljudkälla och söka efter radiostationer,.

Till skillnad från många av konkurrenternas modeller finns det ingen skärm på Classic S. Och absolut ingen färgskärm. Vårt testexemplar i trovärdig valnötsfaner kostar lika mycket som de lackade modellerna i rött, vitt eller svart och ser dyrare ut än andra produkter vi har testat i samma prisklass.

Radioljudet är rent och röster är väldefinierade när mottagningen är bra. Antennen är löstagbar så att man kan koppla in mer kraftfulla antenner eller radio via kabel om mottagningsförhållandena är dåliga och ger svag signal.

Trots två små högtalarelement lyckas Geneva-anläggningen leverera gott om bas. Balansen är bra i ljudbilden och drar mot ett varmt ljud med mycket klang. Behöver man lite mer eller mindre bas eller diskant så går det att ställa in från fjärrkontrollen. Ställer man till exempel Classic S mot en vägg så kan det hända att man vill dämpa basen lite.

Genevas minsta bordsradio passar bäst i små till medelstora rum men spelar för­bluffande högt och tufft. Ett utmärkt val för de flesta som inte behöver en stor anläggning för att njuta av musik.

Fakta

FM/DAB+
Bluetooth
Sex förval
Löstagbar antenn
Webb: se.genevalab.com

Tillverkare:
Geneva
Pris:
3.500,-
Importör:
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .