annons
annons

InFocus IN3128HD

Extrem ljusstyrka

Testets ljusstarkaste projektor är efterträdaren till en gammal vinnare. Dessvärre har den högre ljusstyrkan skett på bekostnad av förlorad bildkvalitet.

Projektorn är väldigt ljusstark, vilket framför allt passar i upplysta rum. En ganska så effektiv zoom ger bra flexibilitet när det gäller olika avstånd till filmduken.
Bitvis har IN3128HD väldigt mycket brus. Det är irriterande och förstör helt enkelt filmupplevelsen.

InFocus IN3128HD är den enda testdeltagaren som saknar 3D-stöd. Den är byggd för att kopplas in nästan helt utan justering. Här finns nämligen inga färginställningar, bara förprogrammerade bildlägen. Inte ens skärpa går att ställa in. Gudskelov kan man åtminstone justera kontrast och ljusstyrka.

Fjärrkontrollen är irriterande liten och saknar belysta knappar. Direktknapp för kontrast och ljusstyrka finns inte. Projektorns fläkt hörs tydligt men är inte så våldsamt irriterande.

Zoomen har bra räckvidd, vilket ger flexibilitet under installationen.

Bildkvalitet
I ett mörkt rum ger ekonomiläget och färgläget ”film” med färgtemperatur ”varm” bäst bild.

Svärtan är lite gråare än hos de bästa, men det kompenserar man för genom den extrema ljusstyrkan. I eko-läget är IN3128HD ljusstarkare än alla andra när de kör på full styrka. Och InFocus-projektorn är ytterligare 20 procent starkare när den kör med full styrka. Det gör bilden till den bäst synliga av alla i dagsljus.

Inte heller IN3128HD har kolossalt mättade färger, men den är inte lika livlös som Vivitek. Bortsett från i blått, som saknar lite tryck och som gör att en blå himmel ser gråare ut än den ska.

Men det är bildstörningar som är InFocus baneman. Bitvis syns väldigt mycket ”mosquito-störningar” i bilden. Ansikten på film präglas av mycket brus. Detsamma gäller en galax mot en svart bakgrund i BBC:s ”Wonders of the Universe” på blu-ray. Det är synd, för projektorns föregångare var en testvinnare som inte alls hade samma mängd brus. Problemen har förmodligen med den högre ljusstyrkan att göra.

Med lampa och ljusstyrka på max blir bilden ännu ljusare och mer bländande, fast då syns ännu mer orenheter.

InFocus IN3128HD är den enda testdeltagaren som saknar 3D-stöd. Den är byggd för att kopplas in nästan helt utan justering. Här finns nämligen inga färginställningar, bara förprogrammerade bildlägen. Inte ens skärpa går att ställa in. Gudskelov kan man åtminstone justera kontrast och ljusstyrka. Fjärrkontrollen är irriterande liten och saknar belysta knappar. Direktknapp för kontrast och ljusstyrka finns inte. Projektorns fläkt hörs tydligt men är inte så våldsamt irriterande. Zoomen har bra räckvidd, vilket ger flexibilitet under installationen. Bildkvalitet I ett mörkt rum ger ekonomiläget och färgläget ”film” med färgtemperatur ”varm” bäst bild. Svärtan är lite gråare än hos de bästa, men det kompenserar man för genom den extrema ljusstyrkan. I eko-läget är IN3128HD ljusstarkare än alla andra när de kör på full styrka. Och InFocus-projektorn är ytterligare 20 procent starkare när den kör med full styrka. Det gör bilden till den bäst synliga av alla i dagsljus. Inte heller IN3128HD har kolossalt mättade färger, men den är inte lika livlös som Vivitek. Bortsett från i blått, som saknar lite tryck och som gör att en blå himmel ser gråare ut än den ska. Men det är bildstörningar som är InFocus baneman. Bitvis syns väldigt mycket ”mosquito-störningar” i bilden. Ansikten på film präglas av mycket brus. Detsamma gäller en galax mot en svart bakgrund i BBC:s ”Wonders of the Universe” på blu-ray. Det är synd, för projektorns föregångare var en testvinnare som inte alls hade samma mängd brus. Problemen har förmodligen med den högre ljusstyrkan att göra. Med lampa och ljusstyrka på max blir bilden ännu ljusare och mer bländande, fast då syns ännu mer orenheter.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på InFocus IN3128HD
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • DLP, 1080p
  • 4 000 Lumen, 3 000:1 kontrast
  • 2 x HDMI
  • Avstånd till 100 tum: 3–4,5 m
  • 31 dB fläktljud (eko)
  • 9 300 kr
Pris: 9300:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-