Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Acer H7532BD

Positiv överraskning

Acer är inte mest kända för sina hemmabioprojektorer, så det är förvånande att kunna konstatera att den här är väldigt bra.

Publicerad 2014-01-22 - 05:00
Acer H7532BD
Geir Gråbein Nordby

Menyn är överskådlig och har flera inställningar. Primär- och sekundärfärgerna kan justeras med mättnad, ljusstyrka och balans. Personligen gillar jag inte att man bekräftar sina val med höger pilknapp i stället för med en enter-knapp i mitten, men det är en vanesak.

Automatisk keystone-korrigering justerar bilden om projektorn är vinklad snett mot duken. Fast det är bättre att vinkla den riktigt och undvika keystone.

”Eko”-lampläget och ”film”-färgläget funkar bäst i mörka rum. Ljusstyrka och kontrast behöver justeras eftersom bilden är tämligen livlös direkt ur kartongen. Ställ in ”brightness” till 43 och ”contrast” till 58.

H7532BD har testets mest högljudda fläkt eftersom den susar i ett mer hörbart frekvensregister.

Bildkvalitet
Testets näst högsta ljusstyrka i kombination med en mörk svärta ger en bild med bra intensitet. Det finns inte mycket brus och schatteringar är jämna. Det syns speciellt bra i moln mot himlen som har fler ljusnyanser med Acer än med nästan alla andra i testet. Vackra galaxer i dokumentären ”Wonders of the Universe” framträder med en uppsjö av detaljer. Och det finns inga konstlade tillagda artefakter, som till exempel en skinande sol som får en onaturlig ring runt sig med InFocus-projektorn. Fast blå färg kunde ha haft lite bättre tryck, så att en blå himmel blev blåare.

Färgåtergivningen är bra, med neutrala ansikten med fin färgmättnad och bra skärpa.

Med full styrka på lampan har Acer lägre ljusstyrka än de övriga på max. I gengäld har H7532BD bättre koll på färgmättnaden än både Vivitek, InFocus och Optoma.

Ljud & Bild tycker

Bra ljusstyrka och mörk svärta gör att bilden är intensiv och levande på filmduken. Här är det ont om brus. Bilden är skarp och färgerna snyggt mättade. Mycket hög bildkvalitet! Fläkten stör. Projektorn har inte bäst bild direkt ur kartongen utan kräver en smula justering. Fjärrkontrollen saknar lysande knappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen