annons
annons
annons

Nyheter

Surfplatta från Microsoft

annons

Det har ryktats om en hemlig produkt från Microsoft och natten till tisdagen svensk tid visade Steve Ballmer vid en presskonferens upp den överraskande produkten Surface. Trots att det funnits rykten om något liknande så var oddsen för att Microsoft skulle ge sig på hårdvara höga.

Den kommer att släppas med två olika hårdvaruplattformar. Den ena baserad på NVidias kretsar, den andra ska ha en strömsnålare variant av Intel Core i5. Båda har en 10,6″ HD-upplöst 16:9 skärm och ett integrerat stöd. De kommer – naturligtvis – köra Windows 8, men i olika versioner. NVidia-modellen kör surfplatteversionen Windows RT medan Intel-modellen kör Windows 8 Pro.

Ett intressant tillbehör är skärmskyddet  Touch Cover som likt Apples Smart Cover fästs med magneter. Till skillnad från det senare har det dock ett inbyggt touchtangentbord vilket borde göra den lättare att jobba med än när man måste använda skärmtangentbord. Det finns även ett lite tjockare skydd som har riktiga tangenter.

Båda modellerna har kameror åt båda hållen. Den framåtriktade kameran är smart nog vinklad 22 grader vilket gör att den filmar dig på rätt sätt när apparaten vilar på stödet.

Nvidia-modellen:

OS: Windows RT
Vikt: 676 gram
Tjocklek: 9,3 mm
Batteri: 31,3 Wh
Anslutningar: microSD, USB 2.0, Micro HD video, 2×2 MIMO antenner
Lagring: 32 eller 64 GB

Intel-modellen:

OS: Windows 8 Pro
Vikt: 903 gram
Tjocklek: 13,5 mm
Batteri: 42 Wh
Anslutningar: microSDXC, USB 3.0, Mini Displayport video, 2×2 MIMO antenner
Lagring: 64 eller 128 GB

Priset är okänt men sägs bli i samma prisklass som en Ultrabook.
Lanseringsdatum är inte heller känt.

www.microsoft.com/surface
 

annons
annons
annons
annons