Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsungs surfplatta vill gärna vara en mobil

Samsung har släppt Galaxy Note 8.0, som ska mäta sina krafter med iPad mini.

Av / 2013-02-25 - 21:31
Samsungs surfplatta vill gärna vara en mobil

När det handlar om surfplattor tillhör Apple och Samsung de riktigt stora. Det kom därför inte som någon överraskning att Samsung redan på söndagen på årets Mobile World Congress i Barcelona lanserade en produkt som ska konkurrera direkt med iPad mini som kom förra året.

Om vi ska börja med rena fakta så kör Samsung Note 8.0 Android 4.1.2. Bakom 8-tumsskärmen bor det massor av processorkraft från en fyrkärnig A9-processor på 16 GHz och 2 GB RAM. Den finns i två versioner med 16 och 32 GB i minne, och så kan man välja med och utan 4G.

note_vs_0

201,8 x 135,8 x 7,95 millimeter och 338 gram är fler hårda fakta. Det skiljer alltså inte så vansinnigt mycket mot iPad mini som har en 7,9-tums skärm och måtten 200 x 134,7 x 7,2 millimeter samt vikten 312 gram.

Samsungs skärm har en upplösning på 1280 x 800 pixlar och 189 ppi i pixeltäthet. iPad mini har fått utstå viss kritik för sin skärm och kan bara skryta med 163 ppi från sina 1024 x 768 pixlar. Note 8.0 är alltså lite större och en aning mer högupplöst, fast känns väldigt snarlik när man arbetar på den.

note_vsbag_0
Kameran har 5 megapixlar och sitter inte speciellt undanskymt, men å andra sidan är det ingen tvekan om att Note 8.0 är tänkt att kunna användas som kamera.

Utöver helt vanligt surfande, spelande och facebookande så kan Samsung åttatummare faktiskt användas som telefon. Och även om Samsung-folket rekommenderar att man använder ett headset så går det att prata direkt i mikrofonen – som inte är större än att den får plats i en normalstor hand.

note_mobil_0
Visst ser det löjligt ut med en så stor telefon, men till skillnad från med iPad mini så är det väldigt bra att ha möjligheten.

Precis som många andra av Samsung senaste manicker har Note 8.0 en penna. Den heter ”Pen S” och sitter dold i underkant när den inte används.

Priset hamnar på från 4 000 kronor för wifi-versionen och 5 500 kronor med 4G. Lansering sker under andra kvartalet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen