annonse
annonse
annonse

Samsung sköt brett

Den koreanska elektronikgiganten visade hela nio nya produkter vid kvällens stora presslansering, men många av dem hade vi sett förr.

Samsung hade bjudit in till en stor produktlansering i Earl’s Court i London i kväll, men de mer än 2 000 journalisterna som kom fick gå hem halvbesvikna. Med undantag för ett par ljuspunkter hade Samsung nämligen bara halvgamla nyheter i gottepåsen.

DSC9405

Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 Active och Samsung Galaxy S4 Zoom har vi hört om och skrivit om förr, men likaväl var det dessa produkter som spelade huvudrollen vid kvällens event. Inte för att någon av de nämnda produkterna finns att köpa än, men riktiga nyheter är det ändå inte.

Nej, vi måste över i Windows-segmentet för att hitta kvällens riktiga nyheter och här presenterade Samsung ett par spännande nyheter i sin Ativ-serie.

Mest uppseendeväckande bland de nya Ativ-produkterna var utan tvekan Samsung Ativ Q. Det handlar om en hybrid-dator som kör Windows 8 men som samtidigt kan simulera det mobila Android-operativsystemet. Det låter dig köra alla dina Android-appar på enheten i en virtuell miljö som om det vore en äkta Android-platta. I praktiken betyder det att användaren utan vidare kan växla mellan Windows 8 och Android som om enheten körde båda operativsystemen samtidigt. Man kan till och med fästa Android-appar på Windows-menyn så att man exempelvis kan spela Angry Birds direkt från Windows 8 utan att växla till Android först.

DSC9475
Här kör Ativ Q Windows 8

Annons: Artikeln fortsätter nedan

Det handlar om en bamsing till surfplatta med en skärmstorlek på 13,3 tum och en imponerande upplösning på 3200 x 1800 punkter, vilket motsvarar 275 ppi. Samsung kallar upplösningen qHD+.

Ativ Q är gjord av magnesium och väger 1,29 kilo. Den är 13,9 mm tjock vilket kan låta mycket tills man inser att den gömmer ett tangentbord under skärmen. På samma sätt som på Sony Vaio Duo kan skärmen skjutas upp och visa tangentbordet så att användaren kan arbeta med den som om det vore en bärbar dator.

DSC9479

Samsung Ativ Tab 3 var den andra stora överraskningen för kvällen. Vid första anblicken verkar en Windows-baserad surfplatta med en 10,1 tums skärm inte som någon revolution. Men Samsung förnekar inte att man inte gillar tablet-versionen Windows RT och därför kör Ativ Tab 3 den riktiga datorversionen av Windows 8. Därför kan användaren köra alla existerande Windows-program på surfplattan. Som en bonus får man med en komplett version av Microsoft Office 2013.

DSC9454
Den 10.1″ stora Ativ Tab 3 surfplattan har en fullständig Windows 8 och kan därmed köra alla dina program!

Specifikationer:

Samsung Ativ Q väger 1,29 kilo och mäter 327 x 217,8 x 13,9 mm och har en Intel Core i5 processor samt 128 gigabyte SSD. Dessutom har den 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, Rj45 (via adapter), hörlurs/mikrofon-uttag och plats för micro-SD kort. Lanseras under tredje kvartalet 2013. Pris ca 1700 euro.

Samsung Ativ Tab 3 är en 10.1 tums surfplatta baserad på Windows 8. Den väger 550 gram och är 8,2 mm tunn. Den har 64 gigabyte lagringsutrymme och kommer med 1x micro-USB 2.0, micro HDMI och plats för microSD. Lanseras under tredje kvartalet 2013. Cirkapris 700 euro.

 

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.