Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung Galaxy S 4 har landat

På ett stort evenemang i New York släppte Samsung i natt svensk tid efterträdaren till Galaxy S III. Den nya toppmodellen heter S 4.

Av / 2013-03-15 - 13:20
Samsung Galaxy S 4 har landat

Den liknar sin föregångare, Galaxy S III, men är både större och lättare. Vikten är 130 gram och skärmen, som har Full HD-upplösning och som är av typen Super AMOLED är 5 tum stor. Med en pixeltäthet på 441 ppi (pixlar per tum) lär den vara knivskarp.

Telefonen är tillverkad av polykarbonat och finns i två färger: vit och mörkgrå.

Den finns också i två versioner, en modell med 3G och en modell med 4G/LTE. Den senare versionen klarar sex samtidiga frekvenser och Samsung garanterar att S 4 fungerar med alla LTE-nät i världen!

Bland ytterligare trådlösa alternativ finns wifi (a/ac/b/g/n), NFC, Bluetooth 4.0 och infraröda signaler. Det senare gör att telefonen kan användas som en fjärrkontroll till TV:n. Dessutom kan Samsung Galaxy S 4 anslutas till din TV via MHL 2.0.

gs4blackfront01-1-1363293733

Nya funktioner
Samsung Galaxy S 4 har ett antal nya funktioner som är bara finns i Samsungs smartmobil. Kameran kan till exempel göra små ljudinspelningar som knyts till en viss bild (ungefär som Zoe-funktionen HTC introducerade tillsammans med HTC One). En annan funktioon är S-Translator som kan översätta från tal till text – eller tvärtom – i realtid mellan nio språk inklusive kinesiska, koreanska, japanska, spanska, franska, tyska, engelska och italienska. Ingen svenska, alltså. S-Translator innehåller också en funktion som kan översätta ord som tagits med kameran, en funktion som liknar Googles egen Goggles tjänst.

Dessutom lanserar Samsung AirGesture som gör att du kan använda din telefon utan att ens röra vid skärmen. Om du till exempel tittar på ett videoklipp och tittar bort, pausar telefonen automatiskt videon och sedan börjar den spela från samma plats när du vänder blicken mot skärmen igen. Du kan också bläddra igenom innehållet på webbsidor eller e-post utan att röra vid skärmen. Galaxy S4 registrerar ögats och handledens rörelser och bläddrar sedan uppåt eller nedåt

Specifikationer:
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
Skärm: 5-tums Full HD, 441 ppi
Processor: 1,9 GHz quad-core / 1,6 GHz okta-core
Minne: 2 GB RAM + 16/32/64 GB (+ microSD upp till 64 GB)
Kamera: 13 Mp + 2 Mp
Trådlös: 4G LTE, NFC, 4,0 BT, 802,11 a/ac/b/g/n, IR
Mått: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Vikt: 130 gram
Batteri: 2600 mAh
Pris: 6 300 kr

gs4whitefront01

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen