annonse
annonse

annonse

Med kamera på instrumentpanelen – eller Dash Cam, som kameratypen också kallas – har föraren alltid ett vittne i bilen, från ögonblicket då motorn startas till fordonet är parkerat. Den filmar kontinuerligt allt som utspelar sig framför bilen – trafiksituationer, ovanliga händelser eller vackra landskap längs vägen. Snart kommer kamerorna från RoadEyes till Sverige.

Till att börja med kommer två modeller: recONE som är en lite enklare men prisvärd modell och recSMART som är mer avancerad och har många funktioner.

Gemensamt för de båda är inbyggt wifi som gör det möjligt att inte bara styra kamerorna från mobilen utan också att snabbt och enkelt dela med sig av inspelade upplevelser på sociala medier genom en särskild app (till både iOS och Android). RoadEyes har dessutom ett eget, aktivt forum för användarna.

Vill du filma vad som sker bakom bilen också? Då kan du skaffa både RoadEyes recSMART och recONE och montera den senare bakåtriktad i bilen. De två kamerorna går att para ihop via wifi och ger då en bild-i-bild-funktion, alltså att bilden från den bakåtriktade kameran visas som en miniatyr ovanpå den framåtriktade. Båda får ström från samma 12V-uttag.

 

RoadEyes recONE är en billig kamera för instrumentpanelen och har de viktigaste funktionernas som behövs för att filma vad som händer när man kör. Foto: RoadEye

RoadEyes recONE är en billig kamera för instrumentpanelen och har de viktigaste funktionernas som behövs för att filma vad som händer när man kör. Foto: RoadEye

RoadEyes recONE
RoadEyes recONE har ett brett vidvinkelobjektiv (150 grader) och kan filma i upplösningar upp till 1080p (1920 x 1080). Kameran startar automatiskt så fort du sätter igång motorn.
Videofilmerna lagras på ett microSD-kort. När detta är fullt spelas gammalt material automatiskt över. Du behöver alltså aldrig oroa dig över att få slut på minne eller ödsla tid på att manuellt radera filer.

Funktioner
150° vidvinkelobjektiv
Automatisk, kontinuerlig videoinspelning i full-HD (1920 x 1080 pixlar)
3-axlig gyrosensor aktiverar säker lagring av 10 sekunder video vid eventuell kollision
Nödinspelningsfunktion (”Emergency Recording”)
Styrs trådlöst från mobilen med app till iOS och Android
Möjlighet att dela med sig av video och bilder till sociala medier
Säker molnlagring ingår

RoadEyes recSMART har flera praktiska funktioner och är den mest kompletta kameran till bilen. Foto: RoadEyes

RoadEyes recSMART har flera praktiska funktioner och är den mest kompletta kameran till bilen. Foto: RoadEyes

RoadEyes recSMART
recSMART kan filma i upplösningar upp till 1440p (2560 x 1440 pixlar) och startar automatiskt så fort du sätter igång motorn. Med sin kontinuerliga videoinspelning är den ett ständigt ögonvittne i bilen.

Den inbyggda GPS-mottagaren loggar kontinuerligt bilens hastighet och körd vägsträcka så att du i efterhand kan återskapa din rutt på en karta. Videofilmerna lagras på ett micro SD-kort. När det är fullt spelas gammalt material automatiskt över.

recSMART är också utrustad med en 3-axlig gyrosensor som registrerar plötsliga rörelser, t.ex. en häftig inbromsning eller kollision. När detta sker sparas en filmsekvens inspelad från 5 sekunder före fram till 5 sekunder efter händelsen i en säker mapp som inte kan raderas. På så vis får du automatiskt material som kan användas som bevis vid en eventuell olycka.

En annan säkerhetsdetalj är funktionen ”Nödinspelning” (Emergency Recording) som också sparar 10 sekunder video i en säker mapp. Den kan aktiveras med hjälp av en medföljande trådlös fjärrutlösare, exempelvis ifall du befinner sig utanför bilen och det sker något oväntat som du vill dokumentera.

Enkel hantering via mobilen
För att underlätta styrningen har recSMART inbyggt wifi och styrs från din telefon med hjälp av appen Road-Eyes (finns för iOS version 8 eller senare samt Android 4.0 eller senare). Med denna går det också att dela med sig av inspelat material till sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och att ladda upp det till en säker, gratis molnlagring som tillhandahålls av RoadEyes.

Kameran får normalt ström från bilens cigarettändaruttag men ett inbyggt, laddbart batteri gör att den även kan användas fristående (max 5 minuter). Att ta loss den är gjort i en handvändning eftersom fästet är försett med en magnetisk snabbkoppling.

Funktioner
Automatisk, kontinuerlig videoinspelning i 2K (2560 x 1440 pixlar)
Loggar position, hastighet, tid och körsträcka
3-axlig gyrosensor aktiverar säker lagring av 10 sekunder video vid eventuell kollision
Nödinspelningsfunktion, kan startas via medföljande fjärrutlösare
Styr kameran trådlöst från mobilen med app till iOS och Android
Möjlighet att dela med sig av video och bilder till sociala medier
Inbyggt, laddningsbart batteri
Säker molnlagring ingår

Både recONE och recSMART kommer i september. De kostar 900 respektive 1 800 kronor.

focusnordic.se

 

Les också:

Se så liten den är

Hemmabio i bakfickan? Javisst. Sonys platta projektor är så liten och bärbar att den kan tas med vart som helst.

Stor Harry Potter Tävling

Ljud & Bild ger dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.

Nu är McIntosh billigaste här

MT-2 är McIntoshs billigaste skivspelare. Fast det är klart, allt är relativt.

4K-projektor till vardagsrummet

BenQ TK800 utlovar ”stora 4K-upplevelser i alla vardagsrum” med en ljusstyrka på 3 000 lumen.

Allt om Samsungs TV-modeller 2018

Samsung lanserar ett brett spektrum av intressanta TV-apparater i år, och den avancerade QLED-serien utökas med flera nya modeller.

Schweizisk highend light

Förstärkarna från Soulution blev snabbt en favorit hos recensenterna, nu kommer den billigaste modellen hittills. Fast billig är den inte.

Kameraglasögon läser för blinda

OrCam MyEye är en kamera som tar bilder av text och läser upp den högt.

Asus droppar ramarna

Asus släpper två Zenfone 5:or där skärmen täcker nästan hela mobilen.

Bättre trådlöst ljud från Dynaudio

Den kritikerrosade Xeo-högtalarserien kommer i nya versioner med ännu bättre ljud och inbyggt Bluetooth.

Hands on: Sony MWC XZ2 och XZ2 Compact

Vi har pillat på Sonys nya mobiler

Matebook X Pro

Huawei inleder årets mobilmässa med att släppa en ny laptop.

Nokia lanserar fem nya mobiler

Nokia vill återvända som en viktig aktör på mobilmarknaden och satsar därför tungt på MWC-mässan med hela fem nya telefoner.

På forsidan nu

Sony Xperia XZ2

Förra årets Xperia XZ1 var en mer sansad version av den helt galna Xperia XZ Premium, med en mer normalstor...

The Big Sick: Charmig kulturkrock

Kumail (Kumail Nanjiani) är andra generationen pakistansk invandrare i USA. Hans föräldrar har tagit med sig religionen, sederna och kulturen...

Wind River: Mästerligt vildmarksdrama

Taylor Sheridan (regissör) ligger bland annat bakom de underbara manuskripten till Sicario och Hell or High Water. Med sin andra...

Here and Now: Fasaden rämnar

Den aningen konstruerat progressiva/liberala familjen Bayer-Boatwright lever livet i de finare delarna av Portland, Oregon. Pappan i huset, Greg (Tim...

Philips 65OLED873

Under tiden som resten av TV-tillverkarna är fullt upptagna med den sista finputsningen har Philips redan lyckats få ut sina...

annonse
annonse
annonse
annonse
x

TÄVLING!

Nu släpps en av tidernas mest framgångsrika
filmserier på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7B.

Delta i tävlingen

I samarbete med Fox/Paramount ger Ljud & Bild dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.