Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Praktisk multiladdare

Trött på alla sladdar och laddare till dina apparater? Vi tipsar om en praktisk produkt som vi snubblade över på IFA.

Av / 2009-09-14 - 16:58
Praktisk multiladdare

Idapt
Visst är det härligt med alla bärbara apparater vi har idag som gör att vi kan kommunicera och underhållas på resande fot. Men det finns en nackdel som vi alla nog går och svär om. Alla jäkla sladdar och laddare som vi med tiden samlar på oss. De flesta av oss har nog ett par stycken inkopplade lite här och var i hemmet, och är man en familj så är det mångdubbelt värre. Alla envisas ju dessutom med att använda olika kontakter.
Här lovas det visserligen bättring från mobilbranschen där man är på gång att standardisera micro-USB-kontakten så att vi ska kunna behålla vår gamla laddare när vi köper en ny telefon. Men tills dess får vi stå ut med att alla tillverkare har olika kontakter och vissa tillverkare har till och med olika laddare för olika modeller.
En praktisk lösning på problemet hittade vi på IFA i Idapts monter. Deras laddningsstation pluggas in i väggen och sedan kan man ladda två eller tre produkter samtidigt beroende på modell. Det smarta är att den bygger på ett system av utbytbara adaptrar så att man bara kan plugga in en annan om man köper ny mobil. Adaptrarna är dessutom fjädrande så att man inte råkar bryta sönder dem eller apparaten.
Idapt
Det finns adaptrar för alla stora mobiltelefonmärken, GPS-navigatorer, handdatorer, vissa kameror, PSP och Nintendo DS, bluetooth headsets och till och med en liten batteriladdare som tillbehör. Man köper basstationen antingen med 6 standard-adaptrar (Nokia, Sony Ericsson, Samsung, iPod/iPhone, mini-USB och micro-USB) eller så plockar man ihop 4 stycken valfria.
Priset ligger på runt en femhundring för modellen med tre adaptrar.
Antingen köper man den i Idapts egen webbutik eller på El-Giganten.
www.idaptweb.com
www.armournordic.se
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen