Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Parrot Bebop i Sverige

Parrots nya helikopterdrönare har landat i svenska butikshyllor.

Av / 2015-01-26 - 16:11
Parrot Bebop i Sverige

Flygande drönare med inbyggda videokameror håller på att bli allt vanligare och priserna sjunker.

Vi berättade om Bebop redan i maj förra året, men nu har drönaren med 14 megapixlars Full-HD-kamera och fisheye-objektiv äntligen siktat in sig på svenska butiker.

Drönaren är stabil i tre axlar och filmar video i 180-graders vidvinkel. Den går att styra via vanligt wifi med en smartmobil eller surfplatta. Eller så finns det en wifi-extender (Parrot Skycontroller) som går att använda för att styra Bebop samtidigt som den utökar flygräckvidden.

Kameran strömmar bilder av flygningen direkt till skärmen. ”Piloten styr enkelt kamerans vinkel med tummen direkt i pilot-appen”, säger Parrot i sitt pressmeddelande.

Parrot-Bebop-Drone_Blue_2

För att kunna ta skarpa bilder har Bebop både mekanisk och elektronisk vibrationsdämpning, inklusive fyra stötdämpare och avancerad digital bildstabilisator som ser till att kameravinkeln blir stabil oavsett vinkel eller turbulens. Själva bildbehandlingen utförs av en Parrot P7 dualcore-huvudprocessor, plus särskilda grafik- och bildprocessorer.

Bebop-appen ger tillgång till en rad bildinställningar, till exempel format (16:9, 4:3, fisheye), vitbalans och färgmättnad. Bilder och filmer lagras på drönarens inbyggda 8 GB flash-minne och kan sedan överföras till pilotens surfplatta/PC.

Bebop väger ungefär 400 gram och går att använda både utomhus och inomhus. Den har 4 antenner som kommunicerar med frekvensbanden 2,4 och 5 GHz i MIMO-format (Multiple Inputs Multiple Outputs). Piloten kan själv välja önskad frekvens för att garantera en stabil förbindelse upp till 250 meter.

Parrot Skycontroller
Parrot-Skycontroller_Blue_Tablet
Med hjälp av den Android-baserade Parrot Skycontroller-enheten (extrautrustning) går det att styra drönaren utan surfplatta eller mobil. Då ökar räckvidden till 2 kilometer! Piloten styr drönarens kurs och kameravinkeln med två joystickar. Skycontroller är även kompatibel med flera olika FPV-glasögon (First Person View), som kopplas till fjärrkontrollen via HDMI och gör att piloten kan se vad drönarens kamera ser.

Priser
Parrot Bebop kostar ungefär 5 000 kronor. Den går också att köpa i paket tillsammans med Skycontroller och ett extra batteripaket för 8 000 kronor.

https://www.youtube.com/watch?v=WUpmPUcnuBY

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen