Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

NU kommer Apples iWatch

Apples smarta klocka kommer efter semestern. Och processorn? Ja, den byggs av Samsung!

Av / 2014-04-08 - 18:20
NU kommer Apples iWatch

Mycket tyder nu på att Apple äntligen är på gång med en helt ny produkt, efter flera år av finputsning och uppdateringar av befintliga produkter som iPhone, iPad och MacBook Pro.

Det kommer knappast som någon överraskning att det handlar om en smart klocka, som åtminstone enligt ryktena ska heta iWatch.

Vi har skrivit om iWatch förut och då berättat att den bland annat ska få trådlös laddning. Nu har det till och med kommit information om en när den ska lanseras.

Det är DigiTimes från Taiwan som citerar kinesiska Economic Daily och inte bara berättar om den kommande lanseringen utan också om vilka asiatiska företag som ska vara med och tillverka iWatch.

Om vi ska tro på informationen så lanserar Apple iWatch någon gång under augusti eller september. Underleverantörerna har åtminstone fått instruktioner att de första produkterna ska kunna levereras i augusti. Och Apples har stora förhoppningar på försäljningen. Hela 65 miljoner stycken räknar den amerikanska elektronikjätten med att sälja under det sista halvåret av 2014.

Enligt ryktena ska iWatch sättas ihop av Quanta Computer, och pekskärmen kommer från TPK. Processorn konstrueras av Apple själva och själva tillverkningen av CPU:n tas om hand av … Samsung.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen