annons
annons

Nyheter

Spotify Connect fyller ett år

Kommer till Smart-TV och olika multiroom-system.

Förra året lanserades Spotify Connect, en funktion som gjorde det möjligt att välja mellan 30 miljoner låtar och spela upp musiken på stereon och andra anläggningar som utrustats med funktionen. Spotify Connect styrs genom Spotifys egen musikspelare och utnyttjar mobilen eller surfplattan som fjärrkontroll.

Läs också: Test av sex streaming-tjänster

På bara ett år har Spotify Connect dykt upp i fler än 80 högtalare och ljudsystem från olika tillverkare över hela världen. Innan året är slut lovar Spotify att antalet ska passera 100, och med tanke på att produkterna kostar mellan 500 och 20 000 kronor så finns det något för varje smak (och plånbok).

Spotify har meddelat att Spotify Connect också kommer att bli tillgängligt för Smart TV och multiroom-system.

• Smart TV. I första omgången handlar det om Philips Android-baserade modeller. Plocka upp mobilen, surfplattan eller Philips-fjärren och spela dina favoritlåtar direkt på TV:n. Spotify hävdar att dessa utvalda Philips-modeller är de första i en lång rad smarta TV-apparater som får Spotify Connect.

• Multiroom. Finns det flera Spotify-användare i familjen kan de strömma musik från olika konton i olika rum, så att alla får höra sina favoritlåtar. Det kommer också fler multiroom-system i framtiden med Spotify Connect, där man ska kunna spela samma musik i flera rum.

spotify.com

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-