Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Spotify ber om ursäkt

Nytt licensavtal gjorde användarna rasande

Av / 2015-08-23 - 18:01
Spotify ber om ursäkt

Med den senaste uppdateringen av Spotify-klienten följde också ett nytt användaravtal. Och det ger Spotify betydligt större tillgång till innehållet i din mobil. Bland annat ger du ditt samtycke till att Spotify får tillgång till ”kontakter, foton eller mediefiler”. Dessutom vill den veta din position och använda din mikrofon.

notch

Och det dröjde inte länge innan Twitter exploderade av uppröra användare. Bland annat gick upphovsmannen till Minecraft, Markus ”Notch” Persson, ut med att han sagt upp sin Spotify-prenumeration. Snart hade Spotify fullt upp med att försöka förklara och lugna ner användarna.

Det visar sig att på grund av det sätt rättigheterna i Android fungerar så måste man be om ganska omfattande rättigheter för att kunna införa nya funktioner. Som möjligheten att lägga till nya bilder som albumomslag för sina spellistor, för att kunna hitta lokala spellistor samt för en kommande funktion där man ska kunna röststyra klienten.

Men det blev för mycket och nu har Spotifys VD, Daniel Ek, tvingats gå ut med en ursäkt där man noga förklarar vad rättigheterna används till och där han lovar att inte missbruka det.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen