annons
annons

Rykten

iWatch laddas trådlöst

Apple smarta klocka släpps i oktober 2014.

Apple planerar att lansera sin omtalade smarta klocka i oktober nästa år. Åtminstone om vi ska tro den kinesiska teknikwebbplatsen C Technology.

Enligt ryktet har Apple testat två olika prototyper av klockan men ännu inte bestämt sig för vilken skämstorlek som ska gälla. Däremot verkar det vara ganska så säkert att iWatch får trådlös uppladdning.

Batteriet sägs bli på 100 mAh, vilket är en hel del mindre än det 315 mAh-batteri som sitter i Samsung Galaxy Gear – som ju fått utstå ganska så mycket kritik för sin korta batteritid på 24 timmar.

Just batteritiden sägs vara viktigt för Apple, som helst inte vill släppa någon smart klocka på marknaden om den inte har en batteritid på 4–5 dagar. I dagsläget skull inte prototyperna orka längre än högst en dag eller två, så det är osäkert hur Apple ska göra för att förbättra tekniken så att den lever upp till de egna kraven.

Ett batteri på 100 mAh är för övrigt mer eller mindre detsamma som redan sitter i Apples 6:e generation iPod nano, som ju blev designad för att kunna användas som armbandsur (se bilden överst).

Kinesiska C Technology har legat bakom rykten om kommande Apple-produkter förut. De är dock inte felfria i sina antaganden, till exempel påstod de för ett tag sedan att de sett en guldfärgad iPad Air med ToudID-strax innan den senaste iPaden lanserades i höstas.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-