annons
annons

Nyheter

Fickspelare för högupplöst musik

Nya Fiio X3 II utlovar bättre ljud och stöd för högupplösta ljudformat.

Hi-res (eller högupplöst ljud) kännetecknas av att det inte är MP3 eller iTunes-filer (AAC) utan minst CD-kvalitet (även känt som 16-bitars PCM). Till exempel det som Tidal och Wimp strömmar till sina kunder med HiFi-abonnemang.

Därför dyker det upp fler och fler små spelare som har bättre stöd för musikfiler i högupplösta format än vad vanliga mobiler har. De har dessutom mer påkostade hörlursförstärkare och kan låta mycket bättre.

Det hävdar Fiio, som nu släpper sin andra generation av sin lilla X3-spelare.

Läs testet av första generationen Fiio X3.

Musikspelaren har fått en ny digitalprocessor som stöder fler ljudformat, till exempel DSD-filer i upp till 24 bit/192 kHz. Den är anpassad för hörlurar mellan 16 och 150 ohm. Och lämnar 224 mW effekt vid 16 ohm.

X3 II har lite högre batterikapacitet och håller igång 10–11 timmar på en laddning. Samt 10-bands equalizer, förbättrad programvara och ergonomi – och stöder spellistor.

Man kan också använda Fiio-spelaren som en bärbar DAC med analog och digital anslutning. Den använder sig av microSD-minneskort som lagringsmedium och stöder de flesta filtyper: DSD, APE, FLAC, ALAC (Apple Lossless), WAV, AIFF, WMA, AAC (iTunes), OGG, MP3 och MP2.

s3-fiio-x3-gen2

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-