annons
annons

Nyheter

Samsungs alla helvilda nyheter

På en utvecklarkonferens i San Fransisco har Samsung just visat upp coola nya produkter. Inklusive en kamera som filmar 360-graders video i 3D.

Även Samsung har utvecklarkonferenser – flera stycken om året, faktiskt – och den senaste har just ägt rum i Moscone Center i San Fransisco. Då passade Samsung på att lansera flera nya produkter som möjligtvis tar sig hela vägen till butikerna så småningom.

En produkt som däremot garanterat inte tar sig hela vägen ut till kunderna är Samsung Simband. Det är snarare en referensprodukt som ska inspirera utvecklare av wearables. Det handlar om ett armband med samma design som Samsungs smarta klocka, Gear S, och som är utrustad med åtskilliga sensorer som mäter och övervakar användarens biometriska data. Mätmetoderna är optiska, elektriska och fysiska och armbandet samlar in information om puls, blodtryck samt hudens temperatur, koldioxid- och syrenivåer. Allting visas i realtid som elektrokardiografisk information på armbandets välvda 2-tums OLED-skärm.

Skærmbillede-2014-11-13-kl.-15.29.39

Simband visar hur mycket information som faktiskt går att samla in genom att bara ha på sig ett elektroniskt armband och Samsung har kontaktat sjukhus och hälsoforskare för att utveckla konceptet längre.

En annan ny produkt som Samsung däremot helt säkert tänker ta till konsumentmarknaden så snabbt som möjligt heter Flow. Det är koreanernas version av Apples Continuity och Flow ska i princip kunna samma sak. Alltså börja med en arbetsuppgift på en enhet och sedan fortsätta på en annan – man kan till exempel börja skriva e-post på mobilen när man sitter på bussen och skriva klart på datorn när man kommer hem. Flow ska också kunna synkronisera notiser mellan enheterna, så att man till exempel kan se på sin surfplatta om man har missat ett samtal på mobilen. Eller titta på sin Samsung-TV och se att mobilens batteri håller på att ta slut.

samsung_flow

För riktiga nördar är Samsungs mest intressanta projekt utan tvekan det Oculus Rift-liknande headsetet Gear VR, som vi såg för första gången på IFA-mässan i Berlin. Glasögonen används ihop med den nya phablet-mobilen Samsung Galaxy Note 4, där skärmen skapar den konstgjorda verkligheten. På utvecklarkonferensen avslöjade Samsung att Gear VR släpps i USA nu i december för 200 dollar. Om och i så fall när Gear VR kommer till Sverige vet vi inte.

Och för att man ska kunna filma video som sedan kan ligga till grund för den konstgjorda verkligheten lanserade Samsung en rund kamera som heter Project Beyond. Den kan filma 360-graders video i 3D, vilket är möjligt tack vare inte färre än 16 inbyggda Full HD-kameror och vidvinkeloptik.

Skærmbillede-2014-11-13-kl.-15.45.47

Project Beyond är så hemligt att ingen av de närvarande journalisterna tilläts fotografera kameran – Samsung visade dock upp en prototyp som en journalist från The Verge trots allt lyckades ta ett snabb bild av.

Här är en video som demonstrerar Projec Beyond och Gear VR:

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-