annons
annons

Nyheter

Nu börjar app-utvecklingen till Apple Watch

Apple Watch kommer inte förrän någon gång nästa år, men utvecklarna har redan satt igång med att skriva appar till den smarta klockan.

Apple har precis släppt WatchKit som är ett utvecklingsprogram för tredjeparts-appar till kommande Apple Watch. App-utvecklare kan ladda ner Xcode 6.2 och WatchKit och redan nu sätta fart på utvecklingen av appar som passar den lilla skärmen på Apples smartklocka.

I WatchKit är skärmupplösningen 272 x 340 pixlar för den 38 mm stora versionen och 312 x 390 för 42 mm-varianten. Apple kallar skärmarna för Retina eftersom de anser att upplösningen är hög för så små skärmar.

Apple har dessutom släppt en betaversion av iOS 8.2 – programvaran till iPhone och iPad – som stöder Apple Watch, så att utvecklarna kan testa appar på klockan och funktionaliteten ihop med en iPhone som kör iOS 8.2 beta.

”Apple Watch är vår mest personliga enhet någonsin, och WatchKit ger de fantastiska iOS-utvecklarna de verktyg de behöver för att skapa spännande nya upplevelser direkt på armen”, säger Apples marknadsföringschef Phil Schiller i ett pressmeddelande. Han tillägger att utvecklarna kan använda sig av ny teknik som Force Touch, Digital Crown och Taptic Engine.

Utvecklarna kan göra notiser som kräver att användarna utför handlingar eller svarar på meddelanden från handleden. Detta kan till exempel vara att släcka ljuset när de går hemifrån, få snabb tillgång till information när de är på flygplatsen eller ändra sina resplaner när tåget eller bussen är försenad.

Wathckit-460x303

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-