annons
annons

Nyheter

En smartklocka till från Samsung

Samsung Gear S har en välvd Super AMOLED-skärm och egen 3G-uppkoppling.

Samsung har lanserat flera stycken smarta klockor sedan den första lanserades förra hösten. Galaxy Gear kom i samband med IFA-mässan 2013 och till Mobile World Congress i Barcelona i våras kom Gear 2, Gear 2 Neo och Gear Fit. Galaxy försvann från namnen när Samsung bytte från Android till ett eget operativsystem.

Nästa stora lansering kommer i den här veckan på årets upplaga av IFA-mässan i Berlin, men Samsung kunde uppenbarligen inte vänta utan lanserade redan i fredags ännu en klocka som heter Gear S.

Samsung Gear S är utrustad med ett eget 3G-SIM-kort för att alltid vara uppkopplad. Det betyder att du får uppdateringar från Sociala Media, kalendern och andra program även om du inte har med dig telefonen. Du kan också svara på meddelanden med hjälp av ett tangentbord på skärmen eller via S Voice. Detta innebär naturligtvis också att uppkopplingen gör det möjligt att ringa och ta emot samtal direkt från klockan, eller vidarebefordra samtal från en smartmobil. Gear S är utrustad med wifi också, samt GPS och pulsmätare.

Samsung-Gear-S_Pure-White_1

Den mjukt rundade skärmen är två tum hög.

Samsung passar samtidigt på att presentera sitt senaste headset, Gear Circle, som bärs som ett halsband. Du parkopplar det med smartmobilen eller Gear S via Bluetooth och hänger det sedan runt halsen med hjälp av magnetlåset. När telefonen ringer vibrerar halsbandet och du svarar genom att öppna låset och lyfta högtalaren till örat. Det går naturligtvis också att lyssna på musik genom Gear Circle och att styra telefonen med rösten.

Samsung_Circle_Black-_5

Samsung Gear S börjar säljas i början av oktober för 3 600 kronor. Gear Circle kostar 1 000 kronor.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-