Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nya fotoramar

Glöm de elektroniska ramarna, om svenska Frameworks får som de vill ska du ha en bakbelyst ram med pappersbild i.

Av / 2014-11-18 - 18:00
Nya fotoramar

Frameworks-ramen är ett kul koncept och ett ganska så unikt sätt att visa upp sina bilder på. I stället för att överföra motiven till en digital fotoram – eller stoppa en pappersbild i en billig IKEA-ram – gör man bilden på ett speciellt papper som sedan sätts i en ram och belyses bakifrån. Ungefär som en diabild alltså, fast med ett specialpapper.

Frameworks-One-wall

Som allting annat är Frameworks bildtjänst app-baserad. Man väljer en bild från mobilen och beställer kopior som man sätter in i Frameworks-ramen. Allt sägs vara väldigt enkelt och de Instagram-liknande bilderna mäter 25 x 25 gram och belyses från baksidan av LED-lampor. Ljusstyrkan bestämmer man själv.

Bilderna ger ett helt annat intryck än de knivskarpa motiv med lite för markerade färger och stark kontrast som de digitala fotoramarna brukar ha.

Ännu så länge är Frameworks en Kickstarter-kampanj, men enligt David Bonsib på Frameworks hoppas de kunna nå finansieringsmålet så tidigt att de kan börja sälja ramen Frameworks One i juni 2015.

Läs mer om Framwworks här.

frameworksOne3_sleeve

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen