Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Gör den gamla stereon trådlös

Som bonus utökas räckvidden på det trådlösa nätverket.

Av / 2014-10-21 - 20:40
Gör den gamla stereon trådlös

Som en del av serien mydlink Home, som är D-Links version av Sakernas internet, även kallat Det smarta hemmet, lanseras Music Everywhere (DCH-M225). Den lilla mojängen kopplas till din befintliga stereo, så att du enkelt kan strömma musik från mobiltelefonen, surfplattan (Android och iOS) eller datorn genom luften. Förutsättningen är att anläggningen har en 3,5-mm minijack-ingång.

Rätt i kontakten
Enheten stoppas direkt i ett vägguttag i närheten av stereon som du vill strömma musik till, och det går väldigt fort att ta loss den och flytta den till ett annat rum. Om du har flera Music Everywhere-enheter i olika rum så behövs bara en knapptryckning för att flytta musiken från ett rum till ett annat.

Trådlös musik från mobil och dator
Music Everywhere strömmar musik från vilken nätverksansluten mediespelare eller musiktjänst som helst som stöder DLNA eller AirPlay. Låter det för krångligt så behöver du bara veta att AirPlay gäller alla produkter från Apple, plus iTunes till PC och Mac. DLNA gäller i princip alla mobiler, surfplattor och datorer, men förutsätter att du installerar ett tilläggsprogram, en så kallad DLNA-klient. Till exempel Twonky.

Att installera mydlink Home Music Everywhere är enkelt. Du stoppar bara in den i vägguttaget och ansluter den till det trådlösa nätverket. Om routern har WPS (Wi-Fi Protected Setup) paras de två enheterna ihop med en knapptryckning.

Förlänger räckvidden
Enheten fungerar också en förlängare av det trådlösa nätverket, vilket eliminerar döda zoner i det trådlösa nätverket och utökar räckvidden till rum som inte haft täckning förut. Med hjälp av 11n-teknik uppnås hastigheter av uppemot 300 Mbit/s och nätverket använder husets inredning genom att låta signalen studsa på väggar och tak för att undvika hinder.

Pris och tillgänglighet
mydlink Home Music Everywhere Wi-Fi Audio Extender (DCH-M225/E) går redan att köpa i butik och kostar 500 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen