Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Bärbar SSD är ditt moln i fickan

Toshiba Canvio Aero Mobile Wireless SSD är en hårddisk som gör att du kan lagra innehåll lokalt – trådlöst.

Av / 2014-09-03 - 15:09
Bärbar SSD är ditt moln i fickan

Eftersom det handlar om en SSD-hårddisk utan rörliga delar är den knäpptyst, väl skyddad mot fukt och dessutom energisnål. Dessutom har Canvio AeroMobile wifi så att den kan kopplas trådlöst till nätverket.

Via nätverk kan man koppla in uppemot åtta enheter samtidigt och strömma material eller göra säkerhetskopior av bilder och annat viktigt.

Man kommer åt disken via en app till iOS och Android så att man kan lagra och öppna filer direkt på mobilen eller surfplattan. Den är kompatibel med både Mac och PC också.

USB 3.0-anslutning ger snabb överföring via kabel, och med hjälp av den inbyggda SD-kortläsaren är det enkelt att göra säkerhetskopior från kameran.

Det uppladdningsbara batteriet räcker till uppemot 8 timmars video och måtten är 123 x 63 x 12,5 mm. Vikten är 120 gram.

Toshiba Canvio Aero Mobile Wireless SSD rymmer 128 GB och går redan att köpa. Vi har inte hittat den i svenska butiker ännu men tills vidare finns den på exempelvis Amazon och eBay för en dryg tusenlapp.

toshiba.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen