Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bärbar hybrid från Lenovo

A10 är en Android-baserad 10-tums mini-laptop som väger ett kilo och kan användas både som surfplatta och som bärbar dator.

Av / 2013-10-22 - 13:08
Bärbar hybrid från Lenovo

Om du värderar kompakta mått och låg vikt högre än superkraft och förmågan att köra samma operativsystem som på kontoret kan Lenovo A10 vara ett intressant alternativ.

Det handlar om en 10,1-tums, bärbar dual-mode-dator med ARM-processor (Cortex A9 quadcore) och Android 4.2. Den väger mindre än ett kilo och är bara 17 mm tunn på det tjockaste stället.

A10 kan antingen användas som Android-surfplatta med 10-punkters multitouch-skärm, eller så går det att fälla ut tangentbordet som gömmer sig bakom skärmen och använda den som en traditionell laptop.

lenovo_a10_2

Processorn arbetar med en hastighet av 1,6 GHz, vilket är det bästa hittills vi har sett från en ARM-baserad processor. Skärmupplösningen är 1366 x 768. I skalet sitter inbyggda stereohögtalare och en webbkamera med 0,3 megapixlar.

A10 finns i olika varianter med 1 eller 2 GB RAM-minne och 16 eller 32 GB i lagringsminne. Det går att utöka minnet med microSD upp till maximalt 64 GB. USB-port och HDMI-kontakt finns också.

Även om datorn är liten och lätt så är batteritiden desto bättre. Enligt Lenovo klarar A10 att visa video i uppemot nio timmar utan avbrott.

Lenovo A10 går att köpa från och med november och kostar från cirka 2 500 kronor.

Lenovo.se

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen